Η «Τελευταία Φάρσα» του Βασίλη Ραϊση ελεύθερη online

Δημοσίευση: 6 Απριλίου 2020, 15:01

Η «Τελευταία Φάρσα» του Βασίλη Ραϊση πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα της στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2013, όπου και απέσπασε το βραβείο κοινού στο τμήμα των ελληνικών ταινιών.

Πλέον είναι διαθέσιμη και ελεύθερα προσβάσιμη στο YouTube και αποτελεί άλλη μια καλή λύση για τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας.

Το σενάριο της «Τελευταίας Φάρσας» είναι γραμμένο από τον ίδιο (βραβευμένο επίσης στην Θεσσαλονίκη για την "Διόρθωση" του Θάνου Αναστόπουλο) και τον Γαβριήλ Ευσταθίου και αφηγείται την ιστορία τεσσάρων νέων επιστημόνων που έχουν ένα περίεργο «χόμπι». Κάνουν φάρσες αποκαλύπτοντας το ψέμα πάνω στο οποίο χτίζουν καριέρες μέντιουμ, πνευματιστές κλπ. Ένας από αυτούς μπαίνει στην ομάδα ενός ψευδο-θεραπευτή ώστε να αποκαλύψει ότι είναι απατεώνας, μόνο που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμεναν.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Νικόλας Πιπεράς, Μαρίνα Καλογήρου, Νίκος Μοναστηριώτης, Γιώτα Αργυροπούλου, Μιχάλης Καλιότσος, Ανδρέας Μαριαννός, Γιώργος Μπινιάρης, Λυδία Τρύφωνα, Φώτης Θωμαΐδης, Δρόσος Σκότης.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ραΐση ήταν «Το τελευταίο Τραγούδι του Ελβις» και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Digital Wave του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2009.

ΤΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Πρώτη δημοσίευση: 6 Απριλίου 2020, 15:01
Ενημέρωση: 6 Απριλίου 2020, 15:01
Συντάκτης: 
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos