H μικρού μήκους του Μάρτιν Σκορσέζε για την καραντίνα

Δημοσίευση: 2 Ιουνίου 2020, 15:14

Ο Martin Scorsese πρόκειται σύντομα να αρχίσει την παραγωγή της νέας του ταινίας, “Killers of the Flower Moon” με Di Caprio και De Niro, αλλά πριν από αυτό δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους για λογαριασμό του BBC και της εκπομπής «Lockdown Culture with Mary Beard». Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μια ταινία που έγινε μέσα στην καραντίνα, για την οποία δημοσίευσε ένα βίντεο όπου μιλάει για εκείνη. Μας μιλάει για την καραντίνα, για την απομόνωση αλλά και για το τι αποκόμισε για το μέλλον μέσα από αυτήν την κατάσταση. «Αυτό για το οποίο ανυπομονώ είναι να πάρω μαζί μου στο μέλλον αυτά που αναγκάστηκα να μάθω σε αυτές τις συνθήκες. Είναι το απαραίτητο. Οι άνθρωποι που αγαπάτε. Να είστε σε θέση να τους φροντίζετε και να είστε μαζί τους όσο μπορείτε» αναφέρει ο σκηνοθέτης.

<a href="/nea/o-skorseze-tha-kanei-tainia-gia-ton-sinatra-me-ton-nti-kaprio-protagonisti/69766">Ο Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή

Η ταινία μικρού μήκους ξεκινά με μια σκηνή από την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, το «The Wrong Man», την στιγμή που ο ήρωας του Henry Fonda μεταφέρεται σε ένα κελί φυλακής και πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο του σπίτι. Με αυτό τον τρόπο μας μεταφέρει και την δική του εμπειρία, καθώς αντιπαραβάλλει την μουσική της ταινίας με τις δικές του στιγμές, στιγμές απομόνωσης, φυλακής που όμως μας έμαθαν πολλά για την ζωή. Ο σκηνοθέτης που ήταν σε καραντίνα από τις 13 Μαρτίου, λέει πως προτιμάει να κρατήσει τα θετικά στοιχεία από την όλη κατάσταση που όσο αγχωτική και αν ήταν, παράλληλα ήταν και επιμορφωτική. «Δουλεύαμε τόσο σκληρά σε τόσα διαφορετικά πρότζεκτ και πράγματα και ξαφνικά υπήρξε μια συντριβή. Στην αρχή υπήρχε μια μέρα ή τόσο περίπου ανακούφισης. Δεν χρειάστηκε να πάω πουθενά ή να κάνω τίποτα. Ήταν ένα είδος ανακούφισης και μια πραγματική αίσθηση ελευθερίας επειδή δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο». Μετά την καραντίνα θα επιστρέψει βέβαια με ένα πολυαναμενόμενο πρότζεκτ που θα ξαναενώσει τον Leonardo di Caprio με τον Robert de Niro σε ένα γουέστερν που θα χρηματοδοτήσει η Apple λόγω του πολύ υψηλού μπάτζετ του.

ΤΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos