Masterclass Κινηματογραφικής Φωτογραφίας

Δημοσίευση: 8 Απριλίου 2014, 20:16

Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών διοργανώνει μαζί με την Διεθνή Eνωση Κινηματογραφιστών, διήμερο masterclass το οποίο θα παρουσιάσουν τρείς σημαντικοί Διευθυντές Φωτογραφίας, στις 23 και 24 Απριλίου 2014, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Έχουν προσκληθεί τρεις από τους σημαντικότερους διεθνείς διευθυντές φωτογραφίας για να μοιραστούν με το κοινό τις εμπειρίες τους και την πολύχρονη και πολυβραβευμένη εμπειρία τους στη βιομηχανία. Ο Αυστριακός Κριστιάν Μπέργκερ (πάνω φωτό), μόνιμος συνεργάτης του Μίκαελ Χάνεκε («Cache», «H Δασκάλα του Πιάνου», υποψήφιος για Οσκαρ για τη «Λευκή Κορδέλα»), ο Χάρης Ζαμπαρλούκος («Thor», «Mamma Mia», «Sleuth») και ο Φαίδων Παπαμιχαήλ-κάτω φωτό- («The Ides of March», «W», υποψήφιος για Οσκαρ για το «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν) θα μιλήσουν για την διεύθυνση φωτογραφία στην Ευρώπη και την Αμερική.

Το διήμερο θα περιλαμβάνει εκτός από τις εισηγήσεις τους και παρουσιάσεις κινηματογραφικών μηχανών, ενημέρωση για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης «Δημιουργική Ευρώπη», αλλά και την πρώτη προβολή στην Ελλάδα των ταινιών «The Notebook» του Γιάνος Σαζ που ήταν η υποψηφιότητα της Ουγγαρίας για το φετινό ξενόγλωσσο Οσκαρ σε φωτογραφία του Κριστιάν Μπέργκερ, «Locke» του Στίβεν Νάιτ με τον Τομ Χάρντι σε φωτογραφία του Χάρη Ζαμπαρλούκου, καθώς και αποσπάσματα από δουλειές του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ.

Η είσοδος στο masterclass που θα γίνει στην Ταινιοθήκη στις 23 και 24 Απριλίου είναι δωρεάν, ενώ στο επίσημο site της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών μπορείτε να βρείτε αναλυτικό πρόγραμμα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Suncoast

Suncoast

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Η 17χρονη Ντόρις έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της παιδικής κι εφηβικής της ηλικίας...
1 ημέρα
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos