Snake Eyes: G.I. Joe Origins

Snake Eyes: G.I. Joe Origins - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Πιτσιρικάς γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας τους πατέρα του, και μεγαλώνοντας εισχωρεί στη yakuza καθώς και σε ομάδα νίντζα για να βρεί τους υπαίτιους. Μέσα σε όλη αυτή την ίντριγκα εισάγεται στον κόσμο των G.I Joe και των ορκισμένων εχθρών τους, την σκοτεινή οργάνωση Cobra

Γνώμη: Τα πρώτα δύο Joe του 2009 και 2013 έδωσαν την ευκαρία σε πλειάδα star όπως Bruce Willis, The Rock, Dennis Quaid, Channing Tatum αλλα και πολλούς ακόμα να ξεχρεώσουν ένφια, δεή και τέλη κυκλοφορίας προσφέροντας απενεχοποιημένη διασκέδαση, τόνους πόπ κόρν και μπλοκμπαστεριές που περνάς καλά και ξεχνάς την επόμενη ώρα βασιζόμενες στη τεράστια επιτυχία των παιχνιδιών της Hasbro.

Eδώ η προσπάθεια για κάτι πιο σοβαρό και σκοτεινό φάνηκε όχι μόνο από την απουσία ενός υπέρλαμπρου cast αλλά και απο τα πρώτα trailer που υποσχόταν πιο προσγειωμένη δράση, πολλούς χαρακτήρες απο Ασία μεριά και μια προσέγγιση στο νίντζα origin του Snake eyes και του αντίπαλου του Storm Shadow.

Δυστυχώς η απειρία του  Γερμανού σκηνοθέτη Robert Schwentke που υπογράφει κατά παραγγελία ανούσια και αποστειρωμένα φίλμ όπως sequel της τριλογίας της Απόκλισης, το Red ή την μαιμού αντιγραφή των Men in Black, το RIPD κάνει και εδώ μπάμ.

Ίσως το μοναδικό κομμάτι που θα θέλαμε να πάει καλά είναι το κομμάτι των martial arts,αλλα αποτυγχάνει παταγωδώς.

Μια φιλική συμβουλή απο την ομάδα του MOVE IT προς τον αγαπητό Robert: Όταν έχεις τον ειδικό και υπερόπλο Iko Uwais που έχει σπείρει τον όλεθρο σε Raid 1-2 , Headshot , Merantau και The Night Comes For Us, τότε δίνεις τα ηνία σε αυτόν και το team του να παρουσιάσουν άριστες χορογραφημένες σκηνές πολεμικών τεχνών.

Σε αντίθεση με αυτό. τον εμφανίζεις συνολικά 10 λεπτά, σκηνοθετείς ένα τουρλουμπούκι μαχών που κανείς δε καταλαβαίνει ποιος χτυπιέται, ποιος πέφτει και μάλλον και κανείς δεν ασχολείται, με συνοδεία μπόλικης κουνημένης κάμερας και πλήρη απουσία αίματος ύστερα από κοψίματα με υπέροχα σπαθιά.

Στα υπόλοιπα της βραδιάς ο Andrew Κoji (γνωστός από την πολύ καλή σειρά Warrior) στο ρόλου του Tommy, ως φίλος του Snake Eyes που τον μυεί στα ενδότερα, μάλλον θα έπρεπε να είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής στη θέση του νερόβραστου Henry Golding.

Σίγουρα και η ταινία θέλει να τον κάνει αντιπαθή και όχι τον clean cut ήρωα (αυτό της το δίνουμε) αλλά δυστυχώς ο συγκεκριμένος ηθοποιός δε κόβει ούτε με βαλέ. Καλά, για την Ursula Corbero (η αλλιώς Toκυο του Casa De Papel) η πρώτης της απόπειρα να απλώσει τα δίχτυα της στην Αμερική μεταφράζεται σε χαρακτήρα καρικατούρα παλαιάς κοπής. Μόνο να γελάει δυνατά δεν την έβαλαν να κάνει μετά από κάθε ατάκα.

To Snake eyes δεν είναι κακό, περνάς καλά όπως και στα υπόλοιπα και συνεχίζεις για άλλες πολιτείες. Το μεσαίο κομμάτι της ταινίας είναι και το πιο ενδιαφέρον με τη γνωριμία στο κόσμο των νίντζα και τις δοκιμασίες, καθώς  και κάποιες εκπλήξεις ενώ οι δευτερεύοντες χαρακτήρες με καλούς Ιάπωνες ηθοποιούς ανταποκρίνονται όπως πρέπει στους ρόλους τους.

Όλεθρος όμως στο κομμάτι των πολεμικών τεχνών.

Αφήνει περιθώρια για συνέχεια που πολύ δύσκολα θα δούμε καθώς αρκετοί την μυρίστηκαν τη δουλειά και η ταινία βομβαρδίστηκε αρνητικά με αντίκτυπο και στο box office.

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 6 Νοε. 2021, 18:55
Ενημέρωση: 6 Νοε. 2021, 18:55
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Snake Eyes: G.I. Joe Origins
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
121
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ