You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Οι κολλητές Στέισι και Λίντια σχεδιάζουν δύο επικά μπατ μιτσβά. Όλα περιπλέκονται, όμως, όταν ένα δημοφιλές αγόρι και διάφορα σχολικά δράματα απειλούν να καταστρέψουν τα πάντα.

Άποψη: Είτε το περίμενε κανείς είτε όχι, η νέα, εφηβική κωμωδία του Netflix με πρωταγωνιστές τον Άνταμ Σάντλερ και τις δύο έφηβες κόρες του είναι μια πετυχημένη, οικογενειακή υπόθεση. Η Σάντι Σάντλερ ως Ρόνι, μια καυστική, μεγαλύτερη αδελφή, και η Σάνι Σάντλερ ως Στέισι Φρίντμαν, μια 13χρονη που παλεύει με το πρώτο της φλερτ, τον πρώτο της καβγά με την καλύτερή της φίλη και το ένα και μοναδικό της μπατ μιτσβά, είναι σαφώς δύο «άγουρες» ηθοποιοί. Η πραγματική τους σχέση και χημεία, όμως, βγαίνει προς τα έξω και μας δίνει μια τρυφερή και διασκεδαστική ταινία που βλέπεται από όλη την οικογένεια.

Η ταινία είναι μια χαριτωμένη προσαρμογή του εφηβικού μυθιστορήματος της Fiona Rosenbloom, σε σκηνοθεσία της Sammi Cohen και σενάριο της Alison Peck. Πρόκειται για μια πολύ ρεαλιστική και σύγχρονη απόδοση του γυμνασίου, της εποχής εκείνης που για όλους μας αποτέλεσε το παράθυρο μεταξύ της αθωότητας της παιδικής ηλικίας και της έναρξης της εφηβικής αγωνίας. Η φαντασίωση της Στέισι για το τέλειο μπατ μιτσβά της περιλαμβάνει πολύ ροζ, πολύ glitter, έναν φτηνό DJ, την κολλητή της φίλη Λύντια -η Σαμάνθα Λορέιν ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτό το νεανικό καστ- και τον πρώτο της έρωτα Άντι.

Ο κόσμος της Στέισι στις τελετές ενηλικίωσης του εβραϊκού σχολείου μοιάζει κάθε φορά σαν ένα φανταχτερό πανηγύρι, που αποδίδεται κωμικά αλλά πάντα με αγάπη. Η ζωή, βέβαια, απέχει πολύ από το να είναι τέλεια και ροζ, ιδίως όταν συμβαίνει το χειρότερο όλων: Οι αχώριστες Στέισι και η Λίντια, ερωτεύονται το ίδιο αγόρι. Ο Ντίλαν Χόφμαν είναι, επίσης, συμπαθητικά εκνευριστικός ως ο ωραίος του σχολείου που δεν έχει ιδέα τι του γίνεται.

Η σκηνοθεσία της Cohen είναι αρκετά παιχνιδιάρικη, καθώς στριφογυρίζει την κάμερα στην πίστα του μπατ μιτσβά, μιμούμενη την ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση των εφήβων και σταματώντας τον κόσμο κάθε φορά που ο Άντι, το μεγάλο crush των κοριτσιών, μπαίνει στο κάδρο. Φυσικά, δεν λείπουν οι αναφορές στον διαδικτυακό κόσμο της νέας γενιάς με τους influencers, το Tik Tok και τα κουτσομπολίστικα instagram accounts.

Παρότι ο Σάντλερ είναι εδώ συγκρατημένος, ώστε η προβολή να πέσει στα κορίτσια ως οφείλει, το “You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah” καταφέρνει αυτό που πρέπει να κάνει μια εφηβική ταινία: να προσφέρει χιούμορ χωρίς γελοιότητες, να θίξει τα θέματα των εφήβων με γλυκόπικρη διάθεση, να έχει μια πολιτισμική ιδιαιτερότητα ενώ, παράλληλα, απευθύνεται σε ένα μαζικό κοινό. Bottom-line, μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2023, 19:39
Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2023, 19:39
Συντάκτης: 
Τίτλος:
You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos