Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Κατα τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου, δύο τύποι ο Captain Lozano και ο δειλός οδηγός του αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μια επικίνδυνη αποστολή που τους φέρνει αντιμέτωπους με αντίπαλα στρατόπεδα,ναζί, κακουχίες και λίγα ζόμπι απο δω και απο κεί.

Γνώμη: Ένα απο τα ελάχιστα καλά της καραντίνας, ήταν οτι γελάσαμε με τη ψυχή μας με ευφάνταστα memes που σκαρφιζόταν ο κόσμος για να ξεχάσει τη μιζέρια του και ειδικά το ΄Τι παραγγέλνεις και το τι σου έρχεται' γνώρισε μεγάλες δόξες.

Εδώ παραγγέλνεις μια μίξη 'Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν με Νύχτα των ζωντανών νεκρών' αλλά σου ρχεται το 'American Pie'.

Iσπανικό εμφύλιο ακούς, κουμπώνεσαι για μια ακόμα σκοτεινή εποχή της Παγκόσμιας Ιστορίας και στη πρώτη κιόλας σκηνή αναριωτιέσαι αν παρακολουθείς θεατρική παράσταση με τον μεγάλο Σωτήρη Μουστάκα. Σκάει που λέτε τάγμα αμίλητων ναζί με σκληρό καριόλη διοικητή εν μέσω γάμου, όπου παγώνουν τα πάντα και καλώς.Τον κερνάνε τσίπουρο (!),το οποίο δε σηκώνει γιατί μάλλον είναι χωρίς γλυκάνισο και οι αθεόφοβοι καλεσμένοι ξεσπάνε σε γέλια, με αποτέλεσμα να εκτελεσθούν.Μου πέρασε το μυαλό να το σταματήσω απο εκεί.

Δυστυχώς τα πράγματα δε διορθώνονται ούτε στη συνέχεια μιας και ο πρωτοεμφανιζόμενος στη σκηνοθεσία Αlberto de Toro είχε τη λαμπρή ιδέα να διανθίσει το φίλμ με άπειρα αστεία που δεν προσγειώνονται πουθενά, χαρακτήρες που δε νοιάζεται κανείς και cringe καταστάσεις που σε κάνουν να σκέφτεσαι οτι μάλλον παρακολουθείς μια φάρσα.

Χωρίς να δίνεις συγχωροχάρτι, περιμένεις τα καλούδια που προσφέρουν αυτού του τύπου οι ζομπο-ταινίες: σπλάτερ, ένταση, κυνηγητά. Η κουρτίνα 2 όμως βγάζει και κεί Ζονκ μιας και τα ζόμπι δε μοιάζουν με απέθαντους αλλά με αγουροξυπνημένους που πάνε το πρωί στις δουλειές τους (κάπου είδα και τον εαυτό του ο υπογράφων), συκωταριές-κοκορέτσια απουσιάζουν και τους ήρωες μας να ξεστομίζουν άκυρες ατάκες που σε έκαναν να αναπολείς τον Dave Bautista απο το Army of the Dead που μια χαρά ξύλινος ήταν.

Η ταινία γενικώς έχει μια αισθητική video game που δεν την υποστηρίζει, καθώς ακόμα και εκεί υπάρχουν χαρακτήρες που δένεσαι με αυτούς, Η έλλειψη σοβαρού budget φαίνεται, το κυριότερο όλων όμως προέκυψε απο τη σύγχυση του σεναρίου να δημιουργήσει κωμωδία σε μια τόσο σοβαρή περίοδο πετώντας στο blender ζόμπι και άτοπες comic relief στιγμές. Μάλλον έτσι εξηγούνται και οι ερμηνείες του cast που αγγίζουν τα όρια του αυτοσχεδιασμού.

Βλέποντας το έργο και σκεπτόμενος τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας πήγε το μυαλό μου στο 'Aπ το σούροπο έως την Αυγή'. Κανένα ίχνος ρεαλιστικής ιστορίας που πήρε για καύσιμο τη τρέλα των δημιουργών του (Rodriguez-Tarantino) και τη μετέτρεψε σέ ένα ατελείωτο fun ride, με ηθοποιούς που εκτός του οτι ήταν χαρισματικοί, περνούσαν υπέροχα και αυτό έβγαινε προς τα έξω. Γνωμάτευση; Τεράστια cult επιτυχία.

Κάτι τέτοιο πήγε να γίνει και εδώ με τραγικά αποτελέσματα, που οδήγησε σε μιά επιπλέον άστοχη προσπάθεια υπο τη σκεπή του Netflix και έχουν μαζευτεί πολλές είναι αλήθεια τον τελευταίο καιρό .

Πρώτη δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2022, 13:48
Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2022, 13:48
Τίτλος:
Valley of the dead
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos