Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένας μποέμ καλλιτέχνης της δεκαετίας του ’90, χαμένος στην αχανή Νέα Υόρκη, αλλά κυρίως χαμένος μέσα στο δικό του μυαλό, στον δικό του κόσμο, όπου εκεί δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από τον στόχο του: να γράψει ένα μιούζικαλ.

Το ταξίδι που πρέπει να κάνει μέχρι να φτάσει εκεί δεν θα είναι εύκολο και οι απώλειες που θα βιώσει είναι πολλές.

Άποψη: Το Tick Tick…Boom είναι η νέα προθήκη-διαμαντάκι του Netflix, ένα μιούζικαλ σε σκηνοθεσία του Lin-Manuel Miranda, του πολύ γνωστού δημιουργού πίσω από το Hamilton. Ο Lin-Manuel Miranda ανέλαβε να παρουσιάσει την ιστορία του Jonathan Larson, της μουσικής ιδιοφυΐας πίσω από το Rent, του μιούζικαλ που έσπασε όλα τα ταμεία και συνεχίζει μέχρι σήμερα να παίζεται, κάτι που ο ίδιος δεν πρόλαβε να δει και να βιώσει καθότι πέθανε αιφνίδια πριν την πρεμιέρα.

Η ταινία, όμως, πιάνει το νήμα της ιστορίας από την αρχή, τότε που ο Jonathan Larson έκανε τα πρώτα του βήματα και προσπαθούσε να πείσει τους ανθρώπους να δουν τον κόσμο μέσα από την δική του οπτική. Εκείνος δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με τα επίγεια, με τα καθημερινά προβλήματα, τα χρήματα, τις δουλειές, τη νόρμα.

Βασιζόμενος στο πρωτότυπο θεατρικό, ο Miranda καταφέρνει να δημιουργήσει μια δική του εκδοχή που δίνει μια πολύ καλή εικόνα για τον  Larson, τη δουλειά του, την προσωπικότητά του και την πορεία του και τα στοιχεία που τον οδήγησαν στη σύνθεση του Rent. O θεατής ταυτίζεται ήδη από την αρχή με τον πρωταγωνιστή και συμπάσχει μαζί του όταν βλέπει τις δυσκολίες που βιώνει, το άγχος που του προκαλεί ο χρόνος, την ισορροπία που τόσο απελπισμένα προσπαθεί να κρατήσει ανάμεσα στον δικό του κόσμο και στον κόσμο που σ’ εκείνον έμοιαζε τετράγωνος και στείρος.

Η ταινία είναι ένα rollecoaster συναισθημάτων από την αρχή μέχρι το τέλος: συγκίνηση, ενθουσιασμός, χαρά, λύπη, απώλεια κι όλα αυτά «ντυμένα» με μουσική. Ο  Andrew Garfield, ο οποίος ενσαρκώνει τον Jonathan Larson, δίνει ίσως έναν από τους καλύτερους ρόλους της μέχρι τώρα καριέρας του και καταφέρνει να αποδώσει με επιτυχία όλα αυτή την συνεχή διαδοχή συναισθημάτων.

Το εγχείρημα του Tick Tick…Boom είναι επιτυχημένο. Η ταινία καταφέρνει να βάλει από την αρχή τον θεατή στο κλίμα και να τον ξεναγήσει στην πορεία ενός καλλιτέχνη – που δυστυχώς εν αγνοία του – έγραψε ιστορία και άλλαξε το τοπίο των μιούζικαλ.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 27 Νοε. 2021, 13:41
Ενημέρωση: 27 Νοε. 2021, 13:41
Τίτλος:
tick, tick...BOOM!
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos