Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Ρόουζ, φοιτήτρια Κτηνιατρικής, έχει μόλις ανακαλύψει πως είναι υιοθετημένη. Όταν εντοπίζει την αληθινή της μητέρα, μια επιτυχημένη τηλεοπτική ηθοποιό, βιώνει μια τραυματική εμπειρία, καθώς ένα σκοτεινό μυστικό αναδύεται στην επιφάνεια. Θολωμένη από αισθήματα οργής και απόρριψης, η Ρόουζ μεταμφιέζεται φορώντας μια περούκα και έρχεται αντιμέτωπη με τον βιολογικό πατέρα της, στον οποίο συστήνεται ως Τζούλι. 

Άποψη: Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθετικού διδύμου Christine Molloy-Joe Lawlor (Helen, Mister John) είναι κράμα ψυχολογικού θρίλερ και κοινωνικού δράματος οπερατικών διαστάσεων και με θεματολογία που παραπέμπει στις αρχαιοελληνικές τραγωδίες.

Το Rose Plays Julie που προβλήθηκε online στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ένα ψυχολογικό δράμα που παρότι ιρλανδικό, παραπέμπει στον κεντροευρωπαϊκό κινηματογράφο, με την κλινικότητα και την αυστηρότητά του, με την ηρεμία και την αφηγηματική λιτότητα που σπάει μόνο με πολύ καλά ενορχηστρωμένες εξάρσεις.

Η Rose σπουδάζει κτηνιατρική και έρχεται αντιμέτωπη με την ευθανασία των ζώων και σκληρές σκηνές που παραπέμπουν και στην ταινία Ψυχή και Σώμα της Ίλντιγκο Ενιέντι. Όταν ανακαλύπτει τα πραγματικά στοιχεία των γονιών της, ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης που θα την φέρει αντιμέτωπη με δυσάρεστες αλήθειες που δεν περίμενε να ακούσει ή να δει.

Από την μία η μητέρα της, μια ηθοποιός που έχει αποκτήσει και άλλη κόρη, έρχεται σταδιακά κοντά στην κόρη της, με την ίδια να μιμείται ασυνείδητα κάποια στοιχεία της, όπως όταν συστήνεται στον πατέρα της, προτού του αποκαλύψει την αληθινή της ταυτότητα, ως ηθοποιός που παίζει την αρχαιολόγο στο θέατρο (ο πατέρας της είναι αρχαιολόγος). Ο πατέρας της από την άλλη είναι μια άλλη περίπτωση, ενός ανθρώπου που επίσης έχει προχωρήσει την ζωή του με νέα σύντροφο χωρίς να είναι έτοιμος να αντικρίσει την αλήθεια.

Οι οικογενειακές σχέσεις είναι πολύ δύσκολες ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον όταν έχουν θαφτεί από το παρελθόν και εγείρονται στο παρόν. Η Rose μετατρέπεται σε Τζούλι βάζοντας μια περούκα ώστε να διαφοροποιείται.

Η ταυτότητά της και η σύνδεση με το παρελθόν, με τις ρίζες είναι πρωταρχικής σημασίας στην ταινία, μια ταινία που πέραν του καλογραμμένου σεναρίου του διδύμου και της στιλιζαρισμένης ανά στιγμές αλλά πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία, βασίζεται πολύ και στις εξαιρετικές ερμηνείες του καστ και συγκεκριμένα της καθηλωτικής πρωταγωνίστριας, Ann Skelly (Vikings), της Orla Brady και του Aidan Gillen (ο Littlefinger του GoT), σε έναν ρόλο που παραπέμπει κάπως στον ρόλο του στην σειρά του ΗΒΟ με αρκετούς τρόπους.

Μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες που αξίζει την προσοχή μας.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Οκτ. 2023, 16:06
Ενημέρωση: 16 Οκτ. 2023, 16:06
Τίτλος:
Rose plays Julie
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos