Θα το βρείτε: Netflix

Συνοψη: Νεαρή Μεξικάνα προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στο παγωμένο Κλίβελαντ.

Για κακή της τύχη όμως καταλήγει σε άθλια ενοικιαζόμενα δωμάτια που κουβαλάνε μυστικά απο  κατάρα αρχαίου πολiτισμού.

Γνώμη: Σαν ιδέα δεν το λές και άσχημο, ενώ η εισαγωγική creepy σκηνή με το vintage φίλτρο να ξεθάβονται πράγματα που ΔEN έπρεπε να ξεθαφτούν και αυτό το άτιμο πράγμα η περιέργεια του ανθρώπου να καταλήγει σε τραγωδία, προιδεάζουν για ανατριχιαστική εμπειρία.

Δυστυχώς ο σκηνοθέτης της ταινίας Santiago Menghini μάλλον έχασε το δρόμο του, προσπαθώντας να περάσει και κοινωνικά μηνύματα που είναι της μόδας τώρα τελευταία στα θρίλερ.

Μετά το πρώτο 20άλεπτο όπου το σετάρισμα είναι συμπαθητικό και γρήγορο (πως θα μπορούσε άλλωστε όταν το φίλμ με το ζόρι ξεπερνάει τα 80 λεπτά), στη μεσαία πράξη παρακολουθούμε την οδύσσεια μια ξεριζωμένης και την Christina Rodlo σε ρόλο Νίκου Ξανθόπουλου και αυτό που απομένει είναι να παλέψει με καμιά αποκριάτικη ψευτο-αρκούδα. Χωρίς καμία ουσία και χωρίς να έχεις προλάβει να δεθεί με το οικογενειακό δράμα της πρωταγωνίστριας, λογικό είναι το όποιο concept να έχει ξεφουσκώσει και να καταλήγει σε ρεσιτάλ αταλαντοσύνης απο το υπόλοιπο cast και σκόρπιες ιδέες που καταλήγουν μάλλον σε κάτι αστείο (όταν το δείτε θα καταλάβετε) και απαντήσεις που ίσως προορίζονται για το sequel που δε θα γυριστεί ποτέ.

Η Rodlo στο ρόλο της τραυματισμένης αλλά και σπιρτόζας Αmbar είναι συμπαθητική και δε φαίνεται να κάνει αγγαρεία, ενώ ο νοικάρης Marc Menchaca που είδαμε πρόσφατα στο πολύ καλό 'Alone' μάλλον χαραμίζεται περιφερόμενος ασκόπως και η αναφορά στα καλά των ηθοποιών σταματάει κάπου εδώ. 

Τι απομένει; Μια ικανοποιητική ατμόσφαιρα,με σκιώδη φαντάσματα να σουλατσάρουν στην όντως καλογυρισμένη και ανησυχητική οικία με τα διαμερίσματα και σωστή χρήση του φωτισμού με τη συμβολή της ΔEH μιας και οι αυξήσεις μάλλον έχουν ήδη φτάσει προς το Κλίβελαντ μεριά και τα φώτα τρεμοσβήνουν κάθε λίγο και λιγάκι.

Μια ακόμα άστοχη προσπάθεια από το Netflix στον τομέα τρόμου, που μετά τη τριλογία της πλάκας Fear Street και το νέο 'There's someone inside your house' (επίσης κακό) ταλαιπωρεί το έιδος.

Το The ruins (2008) με μια παρόμοια ιδέα, δεν ήταν κάτι το συγκλόνιστικό. Υπήρχε όμως μια κανονικότητα. Εδώ οι τρομάρες παρέμειναν στο 'κουτί' και εμείς προχωράμε στο επόμενο στοιχειώμενο σπίτι να βρούμε την τρομακτική υγειά μας.

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 16 Οκτ. 2021, 19:27
Ενημέρωση: 16 Οκτ. 2021, 19:27
Τίτλος:
No one gets out alive
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
85
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos