Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Jane Fonda και η Lily Tomlin πρωταγωνιστούν ως φίλες Claire και Evelyn που έχουν χαθεί και που κάνουν reunion προκειμένου να πάρουν εκδίκηση από τον χήρο της νεκρής φίλης τους. Στην πορεία, η Claire ξαναβρίσκει τον παλιό μεγάλο της έρωτα, ενώ όλοι ανακαλύπτουν πώς να αποδεχθούν ο ένας τον άλλο, καθώς και το παρελθόν τους
Άποψη: Μετά το Grace and Frankie και πριν το 80 for Brady (που κυκλοφόρησε το 2023, ενώ το Moving On το 2022), οι σπουδαίες και αειθαλείς Jane Fonda και Lily Tomlin συναντιούνται σε μια κωμωδία του Paul Weitz, του σκηνοθέτη που ξεκίνησε με το American Pie για να περάσει σε πιο γλαφυρές οικογενειακού περιεχομένου ταινίες, από το Little Fockers (2010) στα Grandma (2015) με την Tomlin και Fatherhood (2021) με τον Kevin Hart.

Το Moving On δεν είναι κάτι παραπάνω από εκείνες τις ταινίες που αξίζει να τις βλέπεις επειδή παίζουν σπουδαίοι σταρ και υπερταλαντούχοι παλιοί ηθοποιοί με τις ταινίες να χτίζονται πάνω τους, χωρίς κατά τα άλλα να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ύπαρξης.

Η Thelma και η Louise σε προχωρημένη ηλικία, δύο γυναίκες που ζητούν εκδίκηση, ένα έγκλημα του παρελθόντος που ζητά εξιχνίαση και ένα τραύμα που έχει μείνει ανεπούλωτο. Μια κωμωδία με δόσεις μελοδράματος που όμως ποτέ δεν βρίσκει ούτε την κωμική της φόρα, ούτε συγκεκριμένη στόχευση και έτσι η όλη ιστορία του παρελθόντος, του πώς σχετίζονται με τον χήρο Malcolm McDowell και τι επιδιώκουν από όλο αυτό, απλώς ξεφουσκώνει και μετατρέπεται σε ένα τυχαίο περιστατικό ενός αδύναμου επεισοδίου του Grace and Frankie.

Η χημεία των δυο γυναικών είναι τρομερή και ο χώρος που τους δίνει ο σκηνοθέτης είναι ο ενδεδειγμένος για το ταλέντο και την πορεία τους αφήνοντάς τες στην ουσία να είναι ο εαυτός τους ή μια μυθοπλαστική εκδοχή του, βγαλμένη από την σειρά που πρωταγωνιστούν ή τις ταινίες που έχουν παίξει.

Προβλέψιμοι αφηγηματικοί δρόμοι, αδύναμες ατάκες που δύσκολα θα την κατέτασσαν στις κωμωδίες αλλά περισσότερο σε ένα ευδιάθετο δράμα με την Fonda και την Tomlin να δίνουν σάρκα και οστά σε επιφανειακά γραμμένους χαρακτήρες.

Τα ζητήματα που τίθενται είναι ποικίλα και αξίζουν να συζητηθούν, αλλά όπως συνέβη και στην πρόσφατη Barbie, το μήνυμα δεν αγιάζει τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται. 

Πρώτη δημοσίευση: 5 Aug 2023, 19:27
Ενημέρωση: 5 Aug 2023, 19:27
Τίτλος:
Moving on
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
85
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos