Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Μια μικρή επαρχιακή πόλη της Βρετάνης στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ο Philippe  ζει στη σκιά του αδελφού του, Jérôme, του κακού παιδιού της παρέας. Ανάμεσα στο πειρατικό ραδιόφωνο, στο γκαράζ του πατέρα τους και στην απειλή της στρατιωτικής θητείας στο Δυτικό Βερολίνο, οι δυο νέοι αγνοούν ότι ζουν τις τελευταίες στιγμές ενός κόσμου που είναι έτοιμος να εξαφανιστεί.

Άποψη: Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Vincent Maël Cardona παρουσιάστηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του 74ου Φεστιβάλ Καννών. Πρόκειται για ένα δημιουργικό μείγμα ειδών, κάτι ανάμεσα σε χρονικό, δράμα και ρομαντική ιστορία, τοποθετημένο στην εποχή των ανεξάρτητων ραδιοφωνικών σταθμών και περιγράφει το νεανικό πάθος δύο αδελφών που είναι πολύ ενωμένοι αλλά και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους.

10 Μαΐου 1981. Στην οθόνη εμφανίζεται ο νέος Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: είναι ο σοσιαλιστής Φρανσουά Μιτεράν. Ο αυξανόμενος αριθμός ραδιοφωνικών σταθμών πρόκειται να νομιμοποιηθεί σύντομα, αλλά προς το παρόν, ο Jérôme και ο Philippe διασκεδάζουν στην πόλη τους, σερφάρουν στα κύματα του δικού τους Radio Warsaw, ξεσηκώνονται με τους γνωστούς μουσικούς της εποχής, φτιάχνουν jingles, μιξάρουν ήχους και συνεχίζουν το πάρτι, πίνοντας, καπνίζοντας και χορεύοντας στα μπαρ της περιοχής. Είναι μια περίοδος που τη ζουν στο έπακρο, αγνοώντας ότι βρίσκονται την κορύφωση μιας ελεύθερης εποχής που σύντομα θα διακοπεί.

Δουλεύοντας με έναν χαμηλό προϋπολογισμό, ο Cardona χρησιμοποιεί άριστα τα σκηνικά και τις τοποθεσίες που έχει στη διάθεσή του για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου κόσμου στον οποίο ζουν οι ήρωές του. Ο σκηνοθέτης είναι, επίσης, ιδιαίτερα εύστοχος με τις επιλογές φωτισμού και χρωμάτων, χρησιμοποιώντας σκιές στην αρχή της ταινίας για να επικοινωνήσει τον δισταγμό του Philippe να διεκδικήσει το φως της δημοσιότητας και αποστειρωμένα, ουδέτερα χρώματα και φωτισμό φθορισμού για να ζωγραφίσει τη ζωή του Στρατού ως μια εξαντλητική διαδικασία.

Το “Magnetic Beats” είναι μια ταινία δυναμική, με πρωταγωνιστές που γίνονται συμπαθείς και χαρακτήρες που δίνουν την αίσθηση του οικείου. Έχει πολλές αστείες στιγμές, αλλά αυτό που κυρίως κάνει είναι ότι χρησιμοποιεί τη μουσική σε μια σειρά από εξαιρετικά δημιουργικές μορφές, προκειμένου να ηλεκτρίσει την ιστορία.

Η ταινία διερευνά, επίσης, την αλλαγή γενεών που διαμορφώνεται σε έναν γεωπολιτικό κόσμο που βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή. Εκεί που η κυριαρχία των κασετών και των δίσκων βινυλίου αρχίζει να τελειώνει, η κοινωνία αρχίζει να δίνει περισσότερο focus στις επιχειρήσεις και στις στρατηγικές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ενηλικίωση που διαφαίνεται στον ορίζοντα θα ωθήσει τους νέους σε δραματικές επιλογές και χαμένα ειδύλλια.

Πρώτη δημοσίευση: 18 Μαρτίου 2023, 20:31
Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2023, 20:31
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Magnetic beats
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
1 ημέρα
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos