Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Αυστραλής ηθοποιού Mirrah Foulkes είναι ένα φεμινιστικό παραμύθι, εμπνευσμένο από το κλασσικό μεσαιωνικό slapstick σόου με μαριονέτες, η βασική πλοκή του οποίου είναι ότι ο Punch σε κάθε πράξη πλακώνει τη σύζυγο του Judy στις σφαλιάρες.

Ο Punch της ιστορίας μας εδώ είναι ένας αλκοολικός βίαιος και καταφερτζής καλλιτέχνης, που με την έξυπνη και ταλαντούχα σύζυγο του Judy, δίνει παραστάσεις του ομώνυμου έργου στη μικρή πόλη Seaside της Αγγλίας (η οποία καμία σχέση δεν έχει με θάλασσα), ελπίζοντας να κάνει κάποια στιγμή καριέρα στο θέατρο. Ο αναξιόπιστος χαρακτήρας του Punch όμως και η ανεύθυνη, παρορμητική συμπεριφορά του οδηγούν σε μία οικογενειακή τραγωδία, με τη Judy να αποφασίζει να επιστρέψει στο Seaside για να εκδικηθεί το σύζυγο της.

Με αρκετούς στυλιστικούς αναχρονισμούς, όπως τα τέκνο covers του Μπαχ ή η μουσική του Leonard Cohen, με υποβλητικές κινήσεις της κάμερας, θεατρινίστικες ερμηνείες και ένα διάχυτο μαύρο χιούμορ η ταινία παρωδεί απροκάλυπτα τα θέματα της, και σπάει πλάκα με την αιμοδιψή κοινωνία του Seaside, αλλά και τον κουτοπόνηρο πρωταγωνιστή της που με λίγο σπρώξιμο γίνεται απλά αδίστακτος.

Οπλισμένη όμως, η πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτης με ικανούς ηθοποιούς και μία εξαιρετική μουσική επένδυση, μας ξεναγεί σε μία ιστορία ταυτόχρονα γκροτέσκα, βίαιη, σαχλή και χαριτωμένη, σαν διήγημα  του Poe ή τραγούδι του Nick Cave, αφήνοντας μας με την κρυφή ικανοποίηση για το ότι έστω στα παραμύθια οι Punch αυτού του κόσμου βρίσκουν τη Judy τους.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Οκτ. 2020, 14:44
Ενημέρωση: 4 Οκτ. 2020, 14:44
Τίτλος:
Judy & Punch
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos