Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Η Σολέν (Αν Χάθαγουεϊ) είναι η 40χρονη ιδιοκτήτρια μιας μικρής γκαλερί στο Σολτ Λέικ, που προσπαθεί να ξεπεράσει τον χωρισμό της από τον πρώην σύζυγο και πατέρα της 16χρονης κόρης της.

Όταν βρεθεί στο μουσικό φεστιβάλ Coachella, θα γνωρίσει τυχαία τον 24χρονο Χέις Κάμπελ (Νίκολας Γκάλιτζιν), μέλος ενός δημοφιλούς boy band. Ένα ειδύλλιο θα γεννηθεί ανάμεσά τους, αλλά όταν αυτό γίνει γνωστό, η μέχρι πρότινος ήσυχη ζωή της Σολέν θα αναστατωθεί και η ίδια θα πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί να αντέξει τις συνέπειες της σχέσης της με τον Χέις.

Γνώμη: Ο έρωτας ανάμεσα σε μια διασημότητα ή επιφανή προσωπικότητα κι έναν κοινό θνητό είναι ένα από τα αγαπημένα tropes των ρομαντικών κομεντί, καθώς οι διαφορές των δύο εραστών και οι δυσκολίες που αυτές φέρνουν στη σχέση τους δίνουν τροφή στη “will they, won’t they” αγωνία των θεατών.

Το “The Idea of You”, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ρομπίν Λι, είναι η τελευταία προσθήκη σε αυτό το υποείδος, αλλά εδώ εκτός από τη διαφορά στο status υπάρχει και η διαφορά ηλικίας, με την πρωταγωνίστριά του να είναι είναι αρκετά μεγαλύτερη από τον νεαρό pop star που τη διεκδικεί σθεναρά, αψηφώντας τους πάντες και τα πάντα και κυρίως τα media και τα tabloids που προφανώς κάνουν πάρτι μόλις αυτή η σχέση γίνει γνωστή.

Έτσι, το “The Idea of You” παίρνει την κλασική δομή της ρομαντικής κομεντί, προσθέτει σε αυτή τον ηλικιακό ρατσισμό που βιώνουν οι γυναίκες άνω κάποιας ηλικίας που σχετίζονται με νεότερους άντρες και χωρίς να γίνεται ούτε υπερβολικά γλυκερό ούτε φυσικά και 100% αληθοφανές, προσφέρει δύο ώρες αγνής rom-com απόλαυσης.

Η επιτυχία του και το δυνατό του χαρτί δεν είναι βέβαια άλλο από την Αν Χάθαγουεϊ που δίνει στον χαρακτήρα της Σολέν μια αξιαγάπητα relatable υπόσταση, με κάθε έκφρασή της να είναι άψογα συγχρονισμένη με τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της ηρωίδας της.

Μαζί με τον Νίκολας Γκάλιτζιν (“Purple Hearts”) φτιάχνουν ένα ζευγάρι χάρμα οφθαλμών που θες να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να ζήσει ανενόχλητο τον έρωτά τους.

Κι εφόσον αυτό είναι το κύριο ζητούμενο κάθε rom-com που σέβεται τον εαυτό της και το είδος που εκπροσωπεί, τότε το “The Idea of You” είναι χαλαρά το rom-com της χρονιάς!

Πρώτη δημοσίευση: 2 Ιουνίου 2024, 17:34
Ενημέρωση: 2 Ιουνίου 2024, 17:34
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The idea of you
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Πλατφόρμα Streaming: 
Release: 
2 Mαϊου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos