Hustle

Αν σου αρέσει το μπασκετάκι και ειδικά το ΝΒΑ, μόνο τότε θα περάσεις καλά με το Hustle

Hustle - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Ο μεσήλικας scouter Stanley Sugerman (Άνταμ Σάντλερ) των Philadelphia 76ers, πρώην πολλά υποσχόμενος μπασκετμπολίστας, με όνειρο να καθήσει στον πάγκο της ομάδας ως προπονητής, περιφέρεται από χώρα σε χώρα, κυνηγώντας το επόμενο μεγάλο ταλέντο που θα χαρίσει στην ιστορική ομάδα το πολυπόθητο πρωτάθλημα του NBA που έχουν τόσο καιρό να κατακτήσουν.

Βρίσκει αυτό που ψάχνει στην Ισπανία: τον οικοδόμο Bo Cruz (Juancho Hernangomez), που βάζει στοιχήματα σε κερδισμένα «μονά» σε συνοικιακά γήπεδα, για να βγάλει έξτρα χρήματα και να συντηρήσει τη μητέρα του και την κόρη του.

Κάπου εκεί τα πράγματα περιπλέκονται, όταν αλλάζει ο ιδιοκτήτης των 76ers και ο νέος όχι μόνο απορρίπτει τον παίκτη, αλλά κάνει ότι μπορεί για να μην τον αφήσει ποτέ να περάσει από τα camps του NBA, διεκδικώντας τη θέση του ανάμεσα στους καλύτερους.

Ο Sugerman είναι αποφασισμένος να βοηθήσει τον νεαρό παίκτη να τα καταφέρει, αναλαμβάνοντας τα έξοδα και τη (σκληρή) προπόνηση του.

Καλά, μη νομίσετε ότι κάναμε spoilers. Αυτή είναι η ταινία, ένα μελό από αυτά της σειράς (καμία απολύτως σχέση με την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη Τζερεμάια Ζάγκαρ, "We the animals"), καλοφτιαγμένο μεν, αλλά εντελώς προβλέψιμο και βουτηγμένο πατόκορφα στα κλισέ, με μοναδικό λόγο ύπαρξης, την συμμετοχή δεκάδων σταρ του ΝΒΑ και άρα κάτι σαν ένας διαγωνισμός… easter eggs για τους φανατικούς του αθλήματος.

Και ο συμπρωταγωνιστής του Σάντλερ, Χουάντσο Ερνανγκόμεζ, είναι ένας εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ (υποκριτικά πάντως είναι ψιλοάθλιος), πιο μεγάλους συγκριτικά ρόλους έχουν επίσης οι Άντονι Έντουαρντς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ενώ περάσματα κάνουν ένα σωρό συγχρόνοι παίκτες (Κάιλ Λάουρι, Τρέι Γιανγκ, Κρις Μίντλετον, Λούκα Ντόντσιτς μεταξύ άλλων) και βετεράνοι του ΝΒΑ (Τζούλιους Έρβινγκ, Άλεν Άιβερσον, Σακίλ Ο’ Νιλ, Τσάρλς Μπάρκλεϊ, Ντιρκ Νοβίτσκι, Ντοκ Ρίβερς, Μορίς Τσικς), επίσης ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Μάικ Τζέιμς και πολλοί άλλλοι.

Απαρίθμησα όλα αυτά τα ονόματα, διότι βρίσκεται και η όποια αξία και σημαντικότητα της ταινίας. Αν σου αρέσει το μπασκετάκι και ειδικά το ΝΒΑ, θα περάσεις καλά, ευχάριστα και ανώδυνα ένα δίωρο, διαφορετικά θα βαρεθείς τη ζωή σου.

Και ο Άνταμ Σάντλερ πρόσθεσε μια ακόμη «σοβαρή» ερμηνεία στο παλμαρέ του (χωρίς να συγκρίνεται βέβαια με Uncut Gems ή ακόμα και Punch Drunk Love), αποτινάσσοντας για λίγο την φήμη του χαζοκωμικού, άρα win win για όλους.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Ιουνίου 2022, 18:27
Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2022, 18:30
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Hustle
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos