Christmas Chronicles 2

Christmas Chronicles 2 - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Ένας πιτσιρικάς -πρώην ξωτικό- μισεί τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη και έχει βάλει στόχο να καταστρέψει την μαγεία και να στήσει την δική του «επιχείρηση». Εμπόδιο σε αυτό θα σταθεί, εκτός από τον ίδιο τον Άγιο και την κυρία Βασίλη, η μικρή Κέιτ Πιρς, που πριν δύο χρόνια βοήθησε ξανά τον Άγιο Βασίλη να σώσει τα Χριστούγεννα.

Το διασκεδάσαμε και εμείς σαν θεατές και ο Κερτ Ράσελ ξεκάθαρα σαν Άγιος Βασίλης στο πρώτο «Christmas Chronicles», που στρίμαρε στο Netflix τα Χριστούγεννα του 2018.

Άρα, να υποθέσουμε πως εκτός από δική μας επιθυμία για ένα sequel, ήταν σίγουρα και δική του για να υποδυθεί ξανά έναν ρόλο μακριά από τα συνήθη στάνταρ του.

Άλλωστε δεκάδες χριστουγεννιάτικες ταινίες στριμάρουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Γιατί όχι λοιπόν; Προσθέστε και τον βετεράνο παραμυθά Κρις Κολόμπους (Home Alone, Mrs Doubtfire, τα δύο πρώτα Harry Potter) σε σκηνοθεσία και σενάριο και την (σύζυγο και στην ζωή) Γκόλντι Χόουν στον ρόλο της συζύγου του Άι Βασίλη.

Το αποτέλεσμα: ένα εντελώς τυποποιημένο φιλμ του είδους, με την μαγεία τοποθετημένη παλιομοδίτικα σε σκηνικά και στόρι, πληροφορίες για το παρελθόν του Αγίου με μύθους και πραγματικότητες σχετικά με την καταγωγή του και τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε τις ιδιότητές του. Παραμυθάκι παλιάς κοπής, με τον Ράσελ κεφάτο και πάλι, τον 18χρονο ΝεοΖηλανδό πιτσιρικά Τζούλιαν Ντένισον (Deadpool 2, αλλά τον ανακάλυψε ο Τάικα Ουαϊτίτι στο Hunt for the wilderpeople) ασορτί στην ερμηνεία του, όμορφα χρώματα και γιορτινά σκηνικά, αλλά ξεκάθαρα κλισέ παντού, ένα κλικ κάτω όμως από την πρώτη ταινία, την οποία μιμείται σε αρκετά σημεία, όχι ακριβώς με την ίδια επιτυχία, την ίδια φαντασμαγορία, την ίδια εν τέλει μαγεία.

Αν δεν έχετε δει το πρώτο, προτιμήστε αυτό. Eίναι λίγο παραπάνω "more than ok".

Πρώτη δημοσίευση: 2 Δεκ. 2020, 19:24
Ενημέρωση: 3 Δεκ. 2020, 02:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Christmas Chronicles 2
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos