Θα το βρείτε: Netflix

H Kayla δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής της. Η μητέρα της, Thea, δεν έχει επανέλθει ποτέ μετά τον θάνατο του αδελφού της όταν ήταν ακόμα παιδιά, και είναι εθισμένη στα ναρκωτικά, ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους την εκμεταλλεύεται σεξουαλικά. Η ίδια για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις εργάζεται σαν καθαρίστρια. Ο κολλητός της είναι o Isaac, ένα computer geek, που είναι πάντα πρόθυμο να την ακούσει, βοηθήσει και εξυπηρετήσει σε ό,τι μπορεί να χρειαστεί.

Στο σπίτι του ανακαλύπτει ένα videogame με ‘80s vibes, το  CURS>R, μαζί με έναν αριθμό τηλεφώνου, ο οποίος όταν τον καλεί, της υπόσχεται το έπαθλο των 125,000 δολαρίων, εφόσον ολοκληρώσει το παιχνίδι.

Σε αυτό το σημείο αρχίζουν και οι ηλεκτρονικές της περιπέτειες, γιατί το παιχνίδι τυγχάνει στοιχειωμένο, και μπορεί να αλληλεπιδρά με την πραγματικότητα της, αλλά και με τους ανθρώπους γύρο της, τους οποίους και βάζει στο μάτι. Είναι στο χέρι της Kayla να ολοκληρώσει το παιχνίδι και να σώσει τη μέρα.

Το μόνο ενδιαφέρον που έχει να προσφέρει το Chose or Die είναι η ‘80s retro αισθητική των πρώτων videogames, με μηδέν γραφικά, αλλά μεγάλη φαντασία, και το νοσταλγικό συναίσθημα όσων τα πρόλαβαν στην παιδική τους ηλικία. Όποιος επιλέξει να το δει περιμένοντας να δει αξιοπρεπές θρίλερ, καλύτερα να το αφήσει, μιας και ούτε καν το ίδιο δεν πλασάρει έτσι τον εαυτό του. Η ιδέα για ένα video-game horror δεν είναι κακή, μιας και την έχουμε δει πολλές φορές με διασκεδαστικά αποτελέσματα, αλλά η εκτέλεση της εδώ είναι απογοητευτική, ενίοτε χιουμοριστική, και καθόλου τρομακτική.

Σεναριακά δεν έχει κάτι που να μας κρατάει να την παρακολουθήσουμε μέχρι τέλους, και μοιάζει με ιστορία που οι δημιουργοί την έβρισκαν στην πορεία, αντί να την έχουν σκεφτεί εξ’ αρχής. Μετά το πρώτο μισάωρο χάνεται η όποια περιέργεια και ενδιαφέρον μέχρι και για το πώς τελειώνει η ταινία.

Μέχρι και το ίδιο το Netflix – όπου μπορούμε να την παρακολουθήσουμε - μας έχει προσφέρει πολύ πιο αξιόλογες χόρορ επιλογές, και το Chose or Die είναι ακόμα μια απόδειξη ότι μία καλή ιδέα από μόνη της δεν είναι ποτέ αρκετή για να μας δώσει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Είναι παρ’ όλα αυτά μία πολύ καλή επιλογή για movie night με φίλους, για να παίζει μια ταινία στο background ενώ λέτε τα νέα σας και περιμένετε το delivery boy να φέρει την παραγγελία.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Μαΐου 2022, 20:12
Ενημέρωση: 3 Μαΐου 2022, 20:12
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Choose or die
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
84
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ