Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Φιλόδοξος χρηματιστής έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του και μέχρι τη τελική ετυμηγορία καταλήγει στην επαρχία με τη γυναίκα του για να κρυφτεί. Εκεί βέβαια οι κάτοικοι δεν  τον περιμένουν ακριβώς με ανοιχτές αγκαλιές

Γνώμη : Οποιαδήποτε επαφή με τα τούρκικα είχε να κάνει με βιντεοκασέτες-διαμάντια όπου μια τύπισσα έκλαιγε από τα trailer μέχρι τους τίτλους τέλους, ενώ υπήρχε μια φάση που η ΤV βομβάρδιζε με 'επιτυχίες '. Το μενού αφορούσε βασιλιάδες, γκάνγκστερ με νεροπιστολα, άντρες που αποτελούσαν το μήλο της έριδος για 14 γυναίκες ταυτόχρονα...

Ευτυχώς όλα αυτές οι κακοτεχνίες αποφεύγονται στο Chokehold, γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τιμιότατο σκοτεινό θρίλερ.

Δε γνωρίζουμε αν ο Kivanc Tatlitug είναι σταρ στον τόπο του, στην προκειμένη περίπτωση όμως είναι ταμάμ στο ρόλο του μεγαλοκαρχαρία που κατάπιε τα μικρά ψαράκια, τα οποίο ήθελαν κάτι καλύτερο στη ζωή τους και τώρα προσπαθεί να ξεφύγει από τη φυλακή, τις ενοχές, τα πάντα.

Μαζί του η Funda Erygit στο ρόλο της συζύγου σαν στήριγμα που κάνει ότι μπορεί να ηρεμήσει τις καταστάσεις. Η συγκεκριμένη εκτός από κουκλάρα μοιάζει πραγματικά καλή ηθοποιός, μακρυά από τα γνωστά μελοδραματικά κλισέ .

Μελόδραμα είπαμε; Δεν υπάρχει πουθενά: μόνο σκοτάδι, πολλά μυστικά που δεν κάνει να αποκαλύψουμε, γιατί αυτά ξετυλίγονται αργά και βασανιστικά .

Αν και η ταινία δεν πατάει το γκάζι εύκολα, ποντάρει σε μια πνιγηρή ατμόσφαιρα που βοηθάει το κακοτράχαλο τοπίο, συνάμα με την εχθρότητα που βγάζουν κάτι cult φυσιογνωμίες του χωριού.

Όλα αυτά καταλήγουν σε ένα σοκαριστικό φινάλε μακρυά από σπλατεριές (άλλωστε ποτέ δεν πόνταρε στο συγκεκριμένο κομμάτι), αλλά με ηθικά διδάγματα που κουβαδιάζονται και αριβάρουν με το πρώτο καράβι για τη Μυτιλήνη απέναντι.

Γιατί θέλουν όλοι να έρθουν Ελλάδα είστε σίγουροι ρε παιδιά; Μετά τις 21 του μηνός αναμένονται μεγάλες στιγμές πάλι, που ούτε στον κινηματογράφο δεν έχουν καταγραφεί....

Όπως και νά'χει, πρόκειται για μια ευχάριστη έκπληξη από Τουρκία μεριά, η οποία αν ερχόταν από Αγγλία ή Σουηδία π.χ., παίζει να είχε σαρώσει και κάποια βραβεία. Εδώ, αρέσκονται σε μια πλατφόρμα η οποία όμως κάνει παγκόσμιο γκελ, οπότε αναμένουμε παρόμοιου τύπου γενναία εγχειρήματα... 

Πρώτη δημοσίευση: 24 Μαΐου 2023, 18:53
Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2023, 18:53
Τίτλος:
Chokehold
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos