Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Ο Τσέρι, θλιμμένος από την απόφαση της κοπέλας του Έμιλυ να χωρίσουν, κατατάσσεται στον Αμερικανικό Στρατό με σκοπό να υπηρετήσει στο Ιράκ ως διασώστης. ¨Όταν επιστρέφει στην πατρίδα μετά από δύο χρόνια, και ενώ είναι και πάλι μαζί με την κοπέλα του, ο Τσέρι στρέφεται στις ναρκωτικές ουσίες για να ξεπεράσει το μετατραυματικό στρες που του άφησε ο πόλεμος.

Άποψη: Γνωστοί και μη εξαιρετέοι στην κινηματογραφικοί κοινότητα, οι αδερφοί Ρούσο έχουν ταυτίσει το όνομά τους με το σύμπαν της Marvel και τους υπερωικούς χαρακτήρες όπως και με τα ρεκόρ εισπρακτικής επιτυχίας που σημειώνουν παγκοσμίως οι ταινίες τους. Η εποχή για το επόμενο βήμα ήρθε και παραδόξως δεν περιλαμβάνει ήρωες της Marvel παρά καθημερινούς ήρωες/θύματα μιας επεκτατικής και ασπλαχνης Αμερικής.

Το ομότιτλο ημί-αυτοβιογραφικό βιβλίο του Νίκο Γουόκερ, γίνεται όχημα για το επόμενο κεφάλαιο που ξεκινούν οι Ρούσο και στρατολογούν τον Τομ Χόλαντ -τον άλλοτε Spiderman- σε μία δραματική ιστορία της Apple TV που έχει λίγο από όλα, από έρωτα και ρομαντισμό μέχρι σκληρές εικόνες ναρκωτικών και χτυπημένων στρατιωτών στην μάχη, χωρίς βέβαια τις τεχνικές δυσκολίες των προηγούμενων τους blockbuster.

Το “Cherry”, με την πρωτοπρόσωπη αφήγηση του Χόλαντ, ιδανική σε ένταση και ύφος ώστε να έρθουμε κοντά με τον χαρακτήρα, δεν δυσκολεύεται να μας τραβήξει την προσοχή και να μας προκαλέσει να επενδύσουμε περισσότερα επάνω σε έναν πρωταγωνιστή έρμαιο των παθών του αλλά εξαντλεί γρήγορα τα προσόντα του.

 Και αυτό γιατί, κάποτε τα στυλιζαρισμένα του πλάνα συνηθίζονται και οι αναφορές σε παλαιότερες ταινίες είναι περισσότερο έκδηλες αντιγραφές παρά τιμητικές μνείες. Αν εξαιρέσουμε έναν εκπληκτικό Χόλαντ που νιώθει τον ρόλο του σε κάθε ευτυχές ή αξιολύπητο στάδιο αυτού και αφήνει τον εαυτό του να ταλαιπωρηθεί χωρίς φόβο, το σενάριο επαναλαμβάνει τα ίδια αδιέξοδα και απαιτεί από τους πρωταγωνιστές του τις ίδιες αντιδράσεις σε σημείο μονότονο και εν τέλει κουραστικό, ειδικά για την συγκεκριμένη διάρκεια.

Η επιλογή του να ασχοληθεί με πολλά θέματα ταυτόχρονα, από PTSD και ναρκωτικά μέχρι ληστείες τραπεζών, ανοίγει πολλά μέτωπα στην αφήγηση τα οποία χρειάζονται και τους ανάλογους χαρακτήρες που δυστυχώς δεν πλαισιώνουν ανάλογα τον Χόλαντ, παρόλο που η Κιάρα Μπράβο και ο Τζακ Ρέινορ προσπαθούν να συνδράμουν στα εκάστοτε κεφάλαια της ταινίας αλλά με αδιάφορο τελικά αντίκτυπο.

Αναμφισβήτητα, το γεγονός ότι το “Cherry” αποτελεί το comeback των αδερφών Ρούσο μετά τα “Avengers” και τα “Captain America” επηρεάζει την κρίση αλλά και τις προσδοκίες μας καθώς η μεταχείριση ενός νέου υλικού είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα υπόθεση. Το συγκεκριμένο δράμα ίσως να μην ήταν αυτό που τελικά μπορεί να τους κρατήσει στο προσκήνιο αλλά ούτε και να τους καταδικάσει για το μέλλον.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Μαΐου 2021, 13:37
Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2021, 13:37
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Cherry
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
142
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos