Σύνοψη: Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Χέρσελ Γκρινμπάουμ (Σεθ Ρόγκεν) είναι ένας Εβραίος μετανάστης από μια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο που φτιάχνει πίκλες στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Μετά από ένα ατύχημα, ο Χέρσελ διατηρείται μέσα στην άλμη και ξυπνάει 100 χρόνια μετά σε ένα άλλο Μπρούκλιν. Τότε, γνωρίζει τον δισέγγονό του, Μπεν (ο Σεθ Ρόγκεν σε διπλό ρόλο), ο οποίος καλείται να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στη νέα εποχή.

Γνώμη: Η καραντίνα θέλει καλοπέραση και feelgood, αγχολυτικές ταινίες που σε διασκεδάζουν και μπορούν να σε κάνουν να ξεχαστείς για λίγο. Συνεπώς, εάν έχετε ετοιμάσει σχετική λίστα, μπορείτε να προσθέσετε σε αυτήν το “An American Pickle”.

Βασισμένη στο διήγημα "Sell Out" του Σάιμον Ριτς, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του διευθυντή φωτογραφίας Μπράντον Τροστ (“The Disaster Artist”, “Can You Ever Forgive Me?”) δεν φέρνει την επανάσταση στο είδος της fish out of water κομεντί (βλέπε “Splash” ή “Big”) ή στην κινηματογραφική απεικόνιση της σύγκρουσης μεταξύ γενεών, αλλά έχει όση ψυχούλα χρειάζεται για να περάσετε ένα ευχάριστο δίωρο.

Κι αν έχετε συνδέσει τον Σεθ Ρόγκεν με την stoner περσόνα στην οποία ο ίδιος μας έχει συνηθίσει, εδώ θα τον απολαύσετε σε ένα διπλό ρόλο που εκμεταλλεύεται τα κωμικά skills του, αλλά του δίνει και χώρο για λίγο παραπάνω συναίσθημα. Ως Μπεν, ο Ρόγκεν υποδύεται ουσιαστικά μια πιο “ταπεινή” εκδοχή του εαυτού του, αλλά ως Χέρσελ καταφέρνει να αποδώσει τη σύγχυση και την απογοήτευση που πιθανότατα θα ένιωθαν όλοι οι πρόγονοί μας αν ξύπναγαν στο σήμερα και μας έβλεπαν να χαλάμε κόσμο για μερικά παραπάνω likes στο Instagram ή να διαλέγουμε ταίρια μέσω tinder.

Παρότι το κομμάτι της σάτιρας της hipster/artisanal κουλτούρας του Brooklyn και της υστερίας γύρω από ζητήματα πολιτικής ορθότητας των ΗΠΑ θα ήθελε ίσως λίγη περισσότερη δουλίτσα/έμπνευση, το “An American Pickle” δεν κρύβει το ότι είναι μια ταινία για τη σημασία της οικογένειας και της κληρονομιάς που όλοι κουβαλάμε -στην περίπτωση του Ρόγκεν και των Χέρσελ/Μπεν, η κληρονομιά αυτή έχει βέβαια εβραϊκό χαρακτήρα.

Θα γελάσετε σίγουρα, αλλά δεν θα ξεκαρδιστείτε, θα συγκινηθείτε, αλλά μάλλον δεν θα δακρύσετε, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα περάσετε καλά!

Πρώτη δημοσίευση: 14 Νοε. 2020, 03:35
Ενημέρωση: 26 Νοε. 2020, 22:04
Συντάκτης: 
Τίτλος:
An american pickle
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos