Xingu

Στη δεκαετία του 1940 τα τρία αδέλφια Βίγιας-Μπόας ξεκινούν μια περιπετειώδη εξερεύνηση του ποταμού Xingu. Η περιέργειά τους οδηγεί σε ένα απομονωμένο χωριό...
Xingu - κριτική ταινίας

Rumble in the Jungle!

Του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Από την δεύτερή του ταινία Το Καλοκαίρι που Έφυγαν οι γονείς μου/2006, ο σκηνοθέτης Χαμπέργκερ είχε δώσει πειστικά δείγματα για την κινηματογραφική διαχείρηση θεμάτων από άλλες εποχές.

Εδώ επιστρέφει με μια δραματική περιπέτεια που μας πάει πίσω στις αρχές των 40s και στην αναζήτηση των Βραζιλιάνων για την «ανάπτυξη προς τα δυτικά» που τελικά οδήγησε στη δημιουργία του μεγαλύτερου εθνικού πάρκου της Νότιας Αμερικής. Οι πρωταγωνιστές είναι αστοί που επιδιώκουν ρομαντικά αυτήν την περιπέτεια ώσπου οι ιδέες και οι πεποιθήσεις τους αλλάζουν όταν έρχονται σε επαφή με το «άλλο», με τον ενδογενή πληθυσμό της ζούγκlλς που τους προσφέρει την υπεράσπιση άλλων αξιών εκτός από την ανακάλυψη των φυσικών θαυμάτων και τον οικονομικό πλουτισμό.

Το φιλμ βασίζεται σ' αυτήν την υπαρξιακή διαφοροποίηση και τα γυρίσματα μέσα στη ζούγκλα είναι πράγματι εντυπωσιακά καθώς μεταφέρουν στο θεατή την αίσθηση της επικινδυνότητας του εγχειρήματος, της ομορφιάς του τοπίου αλλά και αλληγορικά την αλαζονεία που ξεπερνά συχνά το ανθρώπινο μέγεθος. Είναι επίσης μια ρεαλιστική απεικόνιση με προσοχή στη λεπτομέρεια που καλύπτει επικό αλά Χέρτζογκ πεδίο, κρίμα λοιπόν που το φιλμ αδικεί ή ελλιπής ανάπτυξη μερικών χαρακτήρων και η χρονική ασυνέχεια που συχνά μπερδεύει.

Δείτε το για την πολύ καλή φωτογραφία και τη θρυλική ιστορία των προσώπων, που αργότερα προτάθηκαν και για βραβείο Νόμπελ!

Πρώτη δημοσίευση: 12 Απριλίου 2013, 13:07
Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2013, 13:09
Τίτλος:
Xingu (Xingu)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos