Eν όψει της νέας ταινίας της Kristen Wiig («Νasty Baby») στις Νύχτες Πρεμιέρας, γυρισμένη από τον Χιλιανό Sebastián Silva, στράφηκε το βλέμμα μας στο πρόσφατο κινηματογραφικό παρελθόν της.

Το «Welcome to me» είναι μία μαύρη κωμωδία που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την big περσόνα της Kristen χωρίς να έχει όμως κάποιο ιδιαίτερο δραματουργικό αποτέλεσμα. Την ευθύνη την καταλογίζουμε τόσο στην σχετικά άπειρη σκηνοθέτη Shira Piven όσο στο φτωχό σενάριο του Εliot Laurence που απέτυχε να βρει την σωστή αναλογία γλυκού και πικρού. 

Το έργο ξεκινάει με τη ρήση του δοκιμιογράφου-φιλοσόφου Μισέλ Ντε Μονταίν ‘’Μελετώ τον εαυτό μου περισσότερο απ΄ οτιδήποτε άλλο, αυτή είναι η φυσική μου και η μεταφυσική μου’’ , δίνοντας την κατευθυντήρια γραμμή που θ΄ ακολουθήσουμε τα επόμενα 87 λεπτά.

Ποιό είναι το κάλεσμα της ηρωίδας; Αν και έχει διαγνωστεί με μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας σταματάει την θεραπευτική της αγωγή θεωρώντας πως μέσω άλλης οδού θα βρει την ψυχική της ηρεμία. Με το να γίνει οικοδέσποινα στο δικό της show ‘’Welcome to me’’ όπου κάνει την παρθενική της εμφάνιση μέσα σε βάρκα-κύκνο (no kidding βάρκα-κύκνο). Είναι τόσο weirdo που τακτοποιεί το σπίτι της της ανά χρώμα γιατί την βοηθάει να κρατάει τα συναισθήματα της ξεχωριστά (WTF!). Όσες ιδιοτροπίες διαθέτει τις παρουσιάζει στο ανυποψίαστο κοινό καταντώντας ένας συναισθηματικός επιδειξίας που κατορθώνει να ωριμάσει-μέσα από πολλές εκπομπές & αρκετά ευτράπελα-ώστε  να ξεπεράσει τις ανυπέρβλητες διαφορές με τον περίγυρό της.

Όσο και να σε συμπαθούμε Kristen δεν ήταν πολύ έξυπνη επιλογή να πάρεις μέρος σ΄ αυτή την ταινία αλλά-για να σου χρυσώσουμε το χάπι-δεν θα ήταν ανεκτή χωρίς εσένα. To καστ συμπληρώνουν ο Τim Robbins στο ρόλο του ψυχοθεραπευτή, η–always goofy-Joan Cusack και ο Wes Bentley ως αντικείμενο του πόθου, ενώ χρέη παραγωγού εκτελεί ο Will Ferrell.

Υπόθεση: Όταν η Alice Klieg, μία ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα, κερδίζει στο λόττο το ποσό των 86 εκατομμυρίων δολαρίων αποφασίζει να ικανοποιήσει τον ασίγαστο πόθο της για ήμη. Γι’ αυτό γίνεται οικοδέσποινα του δικού της talk show που περιστρέφεται καθαρά γύρω από εκείνη, το παρόν και το παρελθόν της.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2015, 17:52
Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2015, 17:56
Τίτλος:
Welcome to me (Welcome to me)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
87

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos