Σύνοψη: Ένας 18χρονος μαθητής λυκείου, λίγο πριν αποφοιτήσει, βρίσκεται σε μια δύσκολη και πιεστική κατάσταση. Ο πατέρας του τον πιέζει, ο ίδιος προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις με την πάλη στην οποία ασκείται αλλά και να δει πώς θα εξελιχθεί η σχέση του με την κοπέλα του, την Alexis. Και όλα αυτά ενώ έχει έναν ισχυρό τραυματισμό που δεν θέλει να αποκαλύψει και παλεύει μαζί με αυτόν.

Άποψη: Το Waves του Trey Edward Shults πρωτοπαρουσιάστηκε στο Telluride το καλοκαίρι που μας πέρασε εκλαμβάνοντας θετική υποδοχή. Πράγματι, είναι ένα νεανικό δράμα τοποθετημένο στην Φλόριντα συνδυάζοντας κάτι από το Moonlight του Barry Jenkins και το Florida Project του Sean Baker.

Μια παρόμοια ανεμελιά στο πώς κινείται ρυθμικά η πλοκή, με μεγαλύτερη βέβαια αφηγηματική ένταση αλλά και μια χαλαρότητα στον τρόπο που όλα εξελίσσονται. Επίσης, τα συνδέει μια εξίσου ιδιαίτερη και ταιριαστή στην ιστορία φωτογραφία, εν προκειμένω από τον Drew Daniels.

Η υπόθεση γυρίζει γύρω από την ζωή του 18χρονου Tyler, την σχέση του με τον πατέρα του και την μητριά του, την κοπέλα του με την οποία ξεκινά ένας νέος δρόμος λόγω κάποιων αναπάντεχων γεγονότων με τα οποία καλείται να τα βγάλει πέρα και οι δυσάρεστες τροπές που ξαφνικά έρχονται στην ζωή ενός ανθρώπου και μπορούν να τον κλονίσουν. Έτσι και ο Tyler ενηλικιώνεται και ωριμάζει όσο περνάει κάθε πλάνα.

Τον παρακολουθούμε πώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το καθετί, πώς να αντεπεξέρθει από την κάθε δυσκολία, είτε αφορά την συνέχεια της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό παρά την σωματική του κατάσταση, είτε τις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Ο πρωταγωνιστής Kelvin Harrison Jr χαρίζει πολλά στον ήρωά του, με μια πολύ φυσική και ακριβώς μέσα στο πνεύμα της ταινίας ερμηνεία. Εξίσου καλή είναι και η Alexa Demie ως σύντροφός του, την οποία μάθαμε μέσα από την σειρά του HBO Euphoria. Ο Sterling K. Brown δίνει στον ρόλο του πατέρα το απαραίτητο βάρος και την ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου που ενδιαφέρεται μεν, αλλά ο τρόπος του οδηγεί σε άλλα ψυχολογικά μονοπάτια τον γιο του. Το πρώτο μέρος της ταινίας παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μιας και έπειτα κινείται αρκετά συμβατικά και σε αποτελέσματα που εύκολα διακρίνει κανείς εξ αρχής. Παρά τις σεναριακές ευκολίες και μερικές φορές τις εύκολες και ίσως αχρείαστες δραματικές κορώνες, ισορροπείται τόσο από τις συγκρατημένες ερμηνείες, όσο και από την υπέροχη φωτογραφία.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Φεβ. 2020, 16:46
Ενημέρωση: 10 Φεβ. 2020, 16:46
Τίτλος:
Waves
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
135

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos