Σύνοψη: Ένα ανύπαντρο ζευγάρι συγκατοικεί υπό δυσχερές οικονομικές συνθήκες με ένα χαμηλό εισόδημα από τον μισθό της Μελίσσα και το αναπηρικό επίδομα του Ριτς. Σύντομα η ζωή τους θα αποκτήσει μια «λάμψη»  με την αναπάντεχη εγκυμοσύνη της Μελίσσα. Ένας άνθρωπος από το παρελθόν έρχεται για να ταράξει τα νερά και να ωθήσει τις καταστάσεις στα άκρα .

Άποψη:  Όσο παραμυθένιο κι αν φαντάζει ένα ζευγάρι να ζει ταπεινά και ευτυχισμένα με μοναδική  πολυτέλεια  την αγάπη,  η ανεργία, η φτώχεια και η «καθήλωση» εμφανίζονται σαν εφιάλτες που κάποια στιγμή παράδοξα αλλά αναμενόμενα θα αντικατοπτρίζουν την σκληρή πραγματικότητα και την εξαθλίωση της. Η ζωή όμως εκεί που ζωγραφίζει μαύρο, χαράζει λεπτές, έντονες,  λεύκες γραμμές με την είδηση μιας ερχόμενης ζωής να δίνει μια δόση αισιοδοξίας στο ζευγάρι που αναζητά μονάχα την ευτυχία. Πόσες όμως φόρες αναρωτηθήκαμε: «Πολύ καλό για να είναι αληθινό;».

Η Λόρι Κόλιερ  («SherryBaby») υποψιαζόμαστε πως ήθελε να θίξει κάποια κοινωνικά θέματα με βαρύ αντίκτυπο στην κοινωνική αδικία, πάρ’αυτα μάλλον τόλμησε να τοποθετήσει δυο ηθοποιούς σχετικά κοντά ηλικιακά σε δυο ρόλους που είναι αμφίβολο αν σχεδιάστηκαν για τους ίδιους, θα λέγε κάνεις πως ο Ματ Ντίλον ήταν κάπως έξω από τα νερά του στο αναπηρικό  καροτσάκι, αν και κατάφερε να χαρίσει κάποιες διαπεραστικές εντάσεις. Η Ναόμι Γουότς ήταν αναμενόμενα δυναμική και πλαισίωσε επαρκώς τον ρολό της στο ύφος της γυναίκας που μάχεται για να δημιουργήσει μια οικογένεια.

Κι όμως: Που ήταν οι βασικές σκηνές σύγκρουσεις που μια δραματική ταινία οφείλει να εκμεταλλευτεί; Σε τι παραπέμπει η μουντή και οριζόντια -δίχως διακυμάνσεις- ροή;  Δεν είναι διόλου σίγουρο  αν αδικείται η ταινία ή είναι άδικο για κάποιους να την παρακολουθήσουν, δεν μπορούμε όμως να την απαξιώσουμε εντελώς:  υπήρχε πάθος ανάμεσα στο ζευγάρι, μια συγκινητική αλληλεγγύη, δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί σε κατάλληλο timing, με φτωχό όμως σενάριο. Μια ημίμετρη προσπάθεια.

Άντζελα Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 16 Οκτ. 2017, 16:21
Ενημέρωση: 16 Οκτ. 2017, 16:21
Τίτλος:
Sunlight Jr. (Sunlight Jr.)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos