Smashed

Η Κέιτ και ο Τσάρλι είναι ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι του οποίου όμως η σχέση ορίζεται από την κοινή τους αγάπη για το αλκοόλ. Η ζαλισμένη ρουτίνα της ζωής τους διαταράσσεται όταν η Κέιτ αποφασίζει να ξεκινήσει συνεδρίες με τους Ανώνυμους Αλκοολικούς.
Smashed - κριτική ταινίας

Πολλαπλή εξάρτηση

Η Κέιτ και ο Τσάρλι είναι ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι του οποίου όμως η σχέση ορίζεται από την κοινή τους αγάπη για το αλκοόλ. Η ζαλισμένη ρουτίνα της ζωής τους διαταράσσεται όταν η Κέιτ αποφασίζει να ξεκινήσει συνεδρίες με τους Ανώνυμους Αλκοολικούς. Ο δρόμος της απεξάρτησης, όμως, είναι γεμάτος διακλαδώσεις και σκοτεινά μονοπάτια, που συχνά είναι πιο ύπουλα κι από την ίδια την εξάρτηση.

Αποφεύγοντας με χάρη και κεντητό χιούμορ να κινηθεί στα όρια του μελό, το Smashed του James Ponsold αντικρύζει με ρεαλισμό το ψυχολογικό σημαίο εκκίνησης που χαρακτηρίζει τις εξαρτήσεις. Ένα ζευγάρι όπου το ένα μέλος συσκοτίζει την επιθυμία του άλλου, ποτίζοντάς την με αλκοόλ. Δύο παιδιά που συνθλίβουν κάθε πιθανότητα προσωπικής ανάπτυξής τους. Ο όρος εξάρτηση διαβάζεται πολλάπλά και αποκαλύπτεται ως πυρήνας οργάνωσης της ύπαρξής τους, με τα παραδείγματα οριοθέτησης του εαυτού να γίνονται σπάνια αλλά κομβικά.

Γυρισμένο σε λιγότερο από 20 μέρες, “καθαρό” από περιττές σκηνοθετικές ενέργειες, το φιλμ ουσιαστικά παραμερίζει το μπουκάλι που βρίσκεται ανάμεσα στο ζευγάρι, αφήνοντάς το να κοιταχτεί για πρώτη φορά στα μάτια. Βραβείο κοινού στο φετινό Φεστιβάλ Sundance

Εύη Αβδελίδου

Πρώτη δημοσίευση: 17 Μαΐου 2013, 12:40
Ενημέρωση: 17 Μαΐου 2013, 12:40
Τίτλος:
Smashed (Smashed)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
81

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos