Phase 7

Η Αργεντινή έχει χτυπηθεί από μια θανατηφόρα επιδημία. Οι άνθρωποι υποχρεώνονται να κλειστούν στα σπίτια τους και περιμένουν να τους επισκεφθεί εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για να τους εξετάσει.
Phase 7 - κριτική ταινίας

Oπερέτα παρανοϊκής τραγωδίας

Όλα ξεκινούν με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου που εμφανίζεται σε ένα νεαρό ζευγάρι (με την σύζυγο να περιμένει παιδί) με στόχο να τους κατευνάσει (όπως και ολόκληρη την πολυκατοικία), ωστόσο δημιουργεί ακόμη περισσότερη ανησυχία... Ούτε εξωγήινοι θα εμφανιστούν, ούτε ζόμπι μολυσμένα από κάποιον ιό.

Όλο αυτό το σκηνικό συνωμοσίας αποτελεί μια πρόφαση για τον σκηνοθέτη, ώστε να στήσει ένα πολύ πετυχημένο γαϊτανάκι αλληλουχιών καυστικού χιούμορ και ειρωνικού πολιτικού σαρκασμού για την κατάσταση της χώρας του. Ιδιαίτερα από το σημείο που ο φόβος και η παράνοια εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα από τον πραγματικό ιό (αν υπάρχει τέτοιος...), ο Γκοντμπάρτ στήνει ορισμένες εξαιρετικές σκηνές, με τους ηθοποιούς του να αποδίδουν σχεδόν χορογραφημένα...

Ένα ιδιόμορφο, αλλά τελικά ιδιαίτερα απολαυστικό φιλμ, με κοινότοπους αρχικά χαρακτήρες, που στην εξέλιξη όμως εμφανίζουν αναπάντεχες ανατροπές και καταλήγουν σε μια οπερέτα παρανοϊκής παρωδίας, εμπλουτισμένης με 80s dark electro μουσικές (και όχι με metal, όπως στο τρέιλερ)!

Απόστολος Κίτσος

Πρώτη δημοσίευση: 7 Μαΐου 2013, 15:34
Ενημέρωση: 7 Μαΐου 2013, 15:34
Τίτλος:
Phase 7 (Phase 7)
Έτος: 
Διάρκεια: 
95

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos