Βούιξαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τη γυμνή εμφάνιση της Olivia Wilde στο rock 'n' roll /τηλεοπτικό δράμα Vinyl αλλά εμείς θα καταπιαστούμε με ένα άλλο ‘’επίτευγμα’’ στην καριέρα της. Την δραματική ταινία ‘’Μeadowland’’.

Εκτενέστερα, υποδύεται μία βασανισμένη μητέρα που προσπαθεί να αποδεχτεί το χαμό του γιου της με λάθος τρόπο γιατί όταν καταπνίγεις τη θλίψη σου τελικά βυθίζεσαι περισσότερο μέσα σ’ αυτή. Στην άλλη όχθη ο πατέρας( τον ενσαρκώνει ο Luke Wilson) αντιμετωπίζει τη θλίψη πιο ρεαλιστικά και προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα, έχει φτάσει στο στάδιο της αποδοχής. Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της η Reed Morano προσπαθεί-και κατορθώνει- να προσδώσει βάθος στους χαρακτήρες, και δη στην Olivia, μέσα από κοντινά μοναχικά πλάνα και συναισθηματικές εκρήξεις. Η ταινία κινείται σε αργούς ρυθμούς , όχι όμως χωρίς αιτία, αφού προσπαθεί να μιμηθεί τη στασιμότητα που χαρακτηρίζει τη ζωή των ηρώων.

Η απώλεια ενός παιδιού είναι μία συναισθηματικά επώδυνη διαδικασία και αντικατοπτρίζεται στο φιλμ αυτή η ψυχική καταρράκωση. Δείχνει πως η αδιανόητη απώλεια, ο θρήνος μπορεί ν ‘αποτελέσει «απειλή» για τις πεποιθήσεις του ατόμου σχετικά με τον εαυτό του και τη ζωή του. Αυτό το ευαίσθητο θέμα έχει θιχτεί στο παρελθόν σε ταινίες (‘’Rabbit hole’’, ‘’Prisoners’’) και πιο πρόσφατα σε σειρές (‘’Affair’’) με την Ruth Wilson να παρουσιάζει ομοιότητες με την Wilde ως προς την ανάπτυξη του χαρακτήρα. Εύστοχα η Reed ποντάρει στο δυνατό χαρτί της ταινίας, την Olivia Wilde, που είναι άκρως συγκινητική και είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της ένα μεγάλο γιατί. Ευελπιστούμε να της δοθούν και στο μέλλον παρόμοιοι δραματικοί ρόλοι γιατί έχει εμφανείς δυνατότητες εξέλιξης.

Υπόθεση: H Σάρα και ο Φίλιπ προσπαθούν ν΄ αποδεχτούν την περίεργη εξαφάνιση του μονάκριβου γιου τους. Ο Φίλιπ, ως αστυνομικός της Νέας Υόρκης, ακολουθεί μία παραδοσιακή μορφή θεραπείας, η Σάρα όμως εκθέτει τον εαυτό της σε επικίνδυνες και αυτοκαταστροφικές καταστάσεις.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2016, 05:20
Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2016, 05:22
Τίτλος:
Meadowland (Meadowland)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Atlas

Atlas

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Σε ένα πλανήτη μακρυνό η Άτλας είναι η μοναδική επιζών και μαζί με...
10 ώρες
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos