Manborg

Ένας στρατιώτης που επανέρχεται στη ζωή ως cyborg, μάχεται μαζί με τυχοδιώκτες επαναστάτες ενάντια σε ορδές δαιμόνων σε ένα δυστοπικό μέλλον...
Manborg - κριτική ταινίας

Νο μπάτζετ έκπληξη!

του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Ένα εκπληκτικά πρωτότυπο no budget φιλμ από τον Καναδό Κοστάνσκι που έχει κάνει καριέρα κυρίως ως make up artist σε πολλές μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές.

Εδώ χρησιμοποιεί πλήθος στυλιστικών αναφορών στα b-movies της δεκαετίας του 1980 για μια φτηνή, υπερβολική και γεμάτη γέλιο trash ταινία, η οποία δεν έχει στέρεη πλοκή, καλές ερμηνείες ή φοβερά εφέ, αλλά τη χαρακτηρίζει τέτοιο πάθος και όρεξη, που το μινιμαλιστικό της μπάτζετ φτάνει και περισσεύει εκεί όπου άλλες με πολύ μεγαλύτερο αποτυγχάνουν.

Βλέπετε ο σκοπός εδώ δεν είναι ακριβώς το σινεμά, αλλά το συγκεκριμένο μεταμοντέρνο mash up που απολαμβάνουν χιλιάδες σύγχρονοι σινεφίλ. Έτσι με τον ίδιο τρόπο που ο cyborg πρωταγωνιστής είναι φτιαγμένος από διάφορα εξαρτήματα, καλώδια και τεχνολογικό junk, το φιλμ είναι ένα bad movie που αποτελείται από ανακυκλωμένα κινηματογραφικά υλικά δανεισμένα από ταινίες όπως το Tron και τον Εξολοθρευτή ως ό το Star wars και το Robocop.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα επιτηδευμένο, απολαυστικό homage που θα σας θυμήσει τις VHS καταβολές σας και του οποίου η σύντομη διάρκεια θα σας κάνει να θέλετε άλλο τόσο ακόμα...

Πρώτη δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2013, 17:00
Ενημέρωση: 3 Ιουλίου 2013, 17:10
Τίτλος:
Manborg (Manborg)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
60

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos