The Lords of Salem

H Χάιντι –η θεά γυναίκα του Ζόμπι Σέρι Μουν- είναι μια ξανθιά rock chick ραδιοφωνική παραγωγός σε τοπικό σταθμό που λαμβάνει ένα ‘δώρο’ σε ξύλινο κουτί από τις ‘Lords’ και υποθέτει ότι πρόκειται για promo νέας μπάντας...Όλα μέχρι εδώ φαίνονται φυσιολογικά.. αλλά δεν είναι...
The Lords of Salem - κριτική ταινίας

Celluloid εφιάλτης...

Ο σκηνοθέτης/τραγουδοποιός Ρόμπ Ζόμπι δε μπαίνει σε καλούπια. Αποτελεί από μόνος του μια κατηγορία. Ή τον λατρεύεις και είσαι φάν ή λατρεύεις να τον μισείς. Προσωπικά, ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Έτσι, κάθε φορά που ο ‘μαέστρος του τρόμου’ ευκαιρούσε ανάμεσα στους σταθμούς της ‘Twins of Evil’ περιοδίας του με τον Μέρλιν Μάνσον, μας πόσταρε και ένα τίζερ, μια φωτό, ένα ‘μεζεδάκι’ –και μόνο αυτό- από το «The lords of Salem» τέλος πάντων για εμάς τους πεινασμένους.. Έτσι για να μη γλυκαθούμε και πολύ. Μάλιστα, ο ίδιος κρατούσε τόσο ‘μυστική’ την ταινία του, που ακόμα και στους ηθοποιούς έδινε μόνο το μέρος του ρόλου που θα υποδύονταν, προκειμένου να μην υπάρξουν... διαρροές.

(Αν είσαι τύπου Φρίντκιν, Ζόμπι και τα συναφή και σου αρέσει η gore αισθητική, συνέχισε να διαβάζεις)

Θυμόσαστε τον ‘αστικό μύθο’ των 90s σύμφωνα με τον οποίο εάν έβαζες το δίσκο της Μαρινέλλας στο τραγούδι «Κι ύστερα» να παίζει ανάποδα, άκουγες ... «ο Σατανάς μας ζεί»? Έ κάτι αντίστοιχο έπαθε και η Χάιντι, αφού οι παράξενες.. περιστροφές του δίσκου της άνοιξαν πληγές του παρελθόντος. Τα δώρα για την Χάιντι συνεχίζονται και το επόμενο κουτί περιέχει εισιτήρια, αφίσες και promo υλικό για την επερχόμενη συναυλία της μπάντας στο Σάλεμ. Μόνο που δεν έχει υπολογίσει ότι οι «Lords of Salem» δεν είναι μια απλή μπάντα, αλλά μια τρομακτικά χάρντκορ γυναικεία παρεούλα...(θυμάσαι το Hocus Pocus? Ίδιες αλλά πολύ πιο ζόρικες, σκληρές και αιμοβόρικες).

Ένα πανέξυπνο horror movie, ένα κακό όνειρο γεμάτο αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Πολύ καλή σκηνοθεσία, δυνατές ερμηνείες (ο Ζόμπι είναι μανούλα, ξέρει γιατί έβαλε την Patrcia Quinn από το The rocky horror picture show), σασπένς και μια εσάνς από Κιούμπρικ, Ζοντορόβσκι και Αρτζέντο. Ένα υπέροχο σκηνοθετικά ‘βίντεο κλίπ’ με ωραία εφέ, μακιγιάζ και αντανακλάσεις του φωτός και φυσικά...μουσικάρες όπως μας συνηθίζει άλλωστε ο Ζόμπι!

Eιρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 13 Μαΐου 2013, 23:12
Ενημέρωση: 13 Μαΐου 2013, 23:12
Τίτλος:
The Lords of Salem (The Lords of Salem)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos