Graceland

Όταν μια απαγωγή ‘στραβώνει’ ένας πατέρας κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την μικρή του κόρη...
Graceland - κριτική ταινίας

Σασπένς και ηθική περιπλοκότητα

Του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Ένα θρίλερ υψηλών οκτανίων από τη νησιωτικη ασιατική χώρα που στο παρελθόν είχε πλούσια παράδοση στις ταινίες δράσης και το explotation. Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε με ένα φιλμ στα όρια του κοινωνικού δράματος και κριτικής το στόρι του οποίου αντιπαραβάλλει κίνητρα, προθέσεις και συμβάντα με πρωταγωνιστές χαρακτήρες με αμφίβολο ηθικό στάτους.

Σίγουρα μια από τις πιο σκληρές ταινίες που έχω δει τα τελευταία χρόνια, κυριαρχείται από πολύ καλές ερμηνείες και δυναμική σκηνοθεσία από τον Φιλιππινέζο-Αμερικάνο Μοράλες, που παρά το χαμηλό μπάτζετ χτίζει μια πολύ σφιχτή ιστορία-όχημα που διαθέτει αγχωτική αγωνία και κάνει τα νεύρα σμπαράλια έτσι που το φιλμ δε συνιστάται για ένα ευχάριστο διάλειμμα, αλλά για περίσκεψη.

Είναι πανικός και τρέλα και απελπισία, ό, τι δηλαδή συμβαίνει στις οικογένειες θυμάτων απαγωγής, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει ανθρωπιά που εκφράζεται στο πρόσωπο του Ρέγιες και δίνει στο σενάριο αληθοφάνεια και πειστικότητα ενώ το γύρισμα, ελλειπτικό, αφήνει στην άκρη το focus και την ακρίβεια για χάρη μιας πιο κατακερματισμένης και θολής πραγματικότητας, ακριβώς το περιεχόμενο του ψυχισμού των αντι-ηρώων.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Μαΐου 2013, 12:52
Ενημέρωση: 16 Μαΐου 2013, 12:56
Τίτλος:
Graceland (Graceland)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
84

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos