Σύνοψη: Kατά την διάρκεια της επιστροφής στο σπίτι, o Ray Monroe μαζί με την γυναίκα του Joanne και την κόρη του Peri, κάνουν μια στάση για ανεφοδιασμό. Η Peri θα τραυματιστεί σε ατύχημα, γεγονός που θα τους οδηγήσει την οικογένεια στο πλησιέστερο νοσκομείο που λειτουργεί με ενα προσωπικό που φαίνεται να έχει ύποπτες προθέσεις. Ξαφνικά, η Peri και η Joanne εξαφανίζονται και μαζί όλα τα αρχεία της επίσκεψης τους. Ο Ρέι ξεκινά έναν απεγνωσμένο αγώνα για να βρεί την οικογένεια του και να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω απο την εξαφάνιση τους.

Άποψη: Tίμια επιλογή από το Netflix για να τσεκάρεις όταν ψάχνεις κάτι για να περάσει η ώρα σου, είναι αυτό θρίλερ που αμφιταλαντεύεται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας: αν όντως δηλαδή συνέβησαν όλα όσα παρακολουθούμε στο πρώτο ημίωρο, ή αν είναι αποκύημα της φαντασίας του πρωταγωνιστή, όπως προσπαθούν όλοι από το νοσκομείο, να το πείσουν.

Και θα ήταν πολύ πιο τίμια, αν δεν την υπονόμευαν ορισμένα (λίγα ευτυχώς) σκηνοθετικά λάθη (κάτι που δεν περιμένεις από τον Μπραντ Άντερσον των Machinist, Transsiberian, Fringe), που ίσως και να αποκαλύπτουν την τελική εξέλιξη, καθώς επίσης και η οριακά ανεκτή, υπερβολικά αγχωτική ερμηνεία του Σαμ Ουόρθινγκτον ο οποίος κατά την γνώμη μας δεν αποτελεί και κάποιο μεγάλο ταλέντο υποκριτικής τέχνης, άλλωστε μετά ολόκληρο Avatar, η καριέρα του υπήρξε σχεδόν απογοητευτική. 

Είναι γενικά δύσκολο να καταπιαστείς και να γράψεις για τέτοιου είδους φιλμ χωρίς να σποϊλεριάσεις, ακόμα και ακούσια, ώστε να μην καταστρέψεις το προαναφερόμενο σσπένς που η ταινία προσπαθεί εξίσου αγχωμένα, να διαφυλάξει μέχρι το τελευταίο 15λεπτο. Δεν είναι σίγουρο ότι τελικά τα καταφέρνει και σε αυτό δεν την βοηθούν και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ερμηνείες που είναι μάλλον ξεκούρδιστες, ειδικά αυτή της συζύγου. Πάντως, αν δεν ξοδέψετε φαιά ουσία για να εστιάσετε προς τα που οδεύουν τα πράγματα, ίσως και το τέλος να εκπλήξει, άρα no harm done. 

Πρώτη δημοσίευση: 14 Οκτ. 2019, 17:38
Ενημέρωση: 14 Οκτ. 2019, 17:38
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Fractured
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870