"Everybody Wants Some!!"

"Everybody Wants Some!!" - κριτική ταινίας

H πνευματική συνέχεια του "Dazed and Confused" που γυρίστηκε το 1993 και αφορούσε την τελευταία μέρα του σχολείου το 1976, έρχεται  23 χρόνια μετά και  διαδραματίζεται στο τέλος του καλοκαιριού το 1980, τρεις μέρες πριν ξεκινήσει η πανεπιστημιακή χρονιά. Σε ένα κολλέγιο του Τέξας  και στην ήδη πετυχημένη ομάδα μπέιζμπολ, ο πρωτοετής Τζέικ γνωρίζει τους συναθλητές του στην εστία.  Ο προπονητής τους απαγορεύει το αλκοόλ και τις γυναίκες κανείς δεν πιστεύει πως αυτό θα συμβεί.

Το... ελεύθερο πνεύμα του 55χρονου Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ είναι βέβαια παντού, ένας σκηνοθέτης και σεναριογράφος που αφήνει πάντα το στίγμα του, χωρίς να επιδεικνύεται. Η ταινία ίσως σε πολλούς να μοιάζει άναρχη με αυτοσχεδιασμούς και ασύνδετη στιγμές, στιγμές αλλά τα πάντα είναι υποδειγματικά καθοδηγούμενα από έναν δημιουργό που πάντα αγαπά κάθε χαρακτήρα.


Θα σκεφτείς στο πρώτο μισάωρο "και τι με νοιάζει ακριβώς τι θα συμβεί σε ένα μάτσο σεξομανείς νεαρούς στα 80s" αλλά μένοντας μέχρι το φινάλε θα σε έχει κερδίσει μια απλή ιστορία εφηβείας, κι αν είσαι και μιας... ηλικίας, θα βρεις ένα σωρό και από τη ζωή σου. Κάθε, άγνωστος, ηθοποιός είναι εξαιρετικός ακόμα μια απόδειξη το πόσο καλός σκηνοθέτης ηθοποιών είναι ο Λινκλέιτερ.
Το "Everybody Wants Some" μοιάζει φαινομενικά με όλες τις φτηνές κολεγειακές κωμωδίες της περιόδου, αλλά τις ξεπερνά καθώς δεν στοχεύει σε χοντροκομμένα αστεία για να γελάσεις (αν και οι καταστάσεις είναι ίδιες)  αλλά ενδιαφέρεται για την ψυχολογία των νέων. Με απουσία κάθε βαρυσήμαντου τσιτάτου για το μέλλον και τη ζωή, προτιμά να σκέφτεται το σεξ και τον έρωτα, ως αποδεικτικά πως το να είσαι έφηβος δεν μπορεί να ξεπεραστεί ποτέ και με τίποτα. To μότο της ταινίας είναι "είμαστε εδώ για να περάσουμε καλά. Αλλά όχι για πολύ καιρό". Και πολύ απλά, σε κάνει αμέσως να μελαγχολήσεις.

Η παραγωγή είναι άψογη, το soundtrack πρωταγωνιστεί εξίσου με μουσική από Van Halen, Cars, The Knack, Blondie,  Cheap Trick, Τalking Heads, DEVO.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Ιουλίου 2016, 18:34
Ενημέρωση: 20 Οκτ. 2016, 17:27
Συντάκτης: 
Τίτλος:
"Everybody Wants Some!!"
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos