Σύνοψη: Η Sofia (Natalie Dormer) είναι μία τυφλή μουσικός, η οποία ένα βράδυ ακούει τον φόνο που διαπράχθηκε στο διαμέρισμα πάνω από το δικό της. Εμφανώς συγκλονισμένη με τον θάνατο της γειτόνισας της Veronique (Emily Ratajkowski), η οποία είναι η κόρη ενός γνωστού εγκληματία πολέμου, η Sofia ξαφνικά βρίσκεται μπλεγμένη με τον εγκληματικό κόσμο του Λονδίνου. Παρ΄όλα αυτά, η Sofia δεν είναι μόνο μία ταλαντούχα πιανίστας, αλλά πολλά παραπάνω...

Άποψη: Το “In Darkness” είναι αρκετά υποσχομένο, ιδίως αν λάβουμε υπόψιν πως το σενάριο αλλά και τη σκηνοθεσία τα έχει επιμεληθεί ο Anthony Byrne, σκηνοθέτης των “Peaky Blinders,” και “Ripper Street.” Eίναι ένα κράμα μοντέρνου νουάρ και ταινίας δράσης, αρκετά πετυχημένο όχι μόνο από άποψη σκηνοθεσίας αλλά και storyline που διακατέχεται από σημαντικά plot twists. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Dormer, γνωστή για τον ρόλο της στο “Game of Thrones” συνεργάστηκε με τον Byrne για τη συγγραφή του σεναρίου. Ουσιαστικά, η ταινία επικεντρώνεται γύρω από τη ζωή της Sofia (Dormer) μετά την δολοφονία της γειτόνισσάς της. Η Sofia όχι μόνο βρίσκεται αντιμέτωπη με μισθοφόρους που μπαίνουν κρυφά στο διαμέρισμά της (όπως ο Ed Skrein), αλλά και με άλλους εγκληματίες που την απαγάγουν ή προσπαθούν να την σκοτώσουν. Για την ακριβεία, το “In Darkness” αποτελείται από ορισμένες πολύ καλές σκηνές αγωνίας, και καλές χορογραφίες δράσης. Η ιστορία ξεκινά εξ’αιτίας ενός usb που περιέχει πληροφορίες για έναν μεγαλό-εγκληματία (ποτέ δεν βλέπουμε το περιεχόμενό του) και βέβαια, το γεγονός πώς όλοι θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλευτούν μία κοπέλα που δεν έχει όραση, είναι από μόνο του αρκετά στερεοτυπικό. Μόνο που η συγκεκριμένη κοπέλα δεν είναι τόσο αθώα όσο μοιάζει τελικά.

Σαφώς, ο καλύτερος χαρακτήρας της ταινίας είναι η Sofia. Η Dormer είναι εξαιρετική στον ρόλο της: η Sofia της είναι μεθοδική, στοχοθετημένη, και σκληρή. Ατυχής ήταν η επιλογή της Ratajkowski, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτή τη νέα γενιά μοντέλων που θέλουν να δηλώνουν “model/actress,” όπως και η Cara Delevingne που υποδυόταν την Enchantress στο “Suicide Squad.” Το ξέρουμε πως ο ανδρικός πληθυσμός κόβει φλέβα με την Ratajkowski, αλλά γι’ αυτό υπάρχει και το Instagram. Ο Ed Skrein (“Deadpool,” “The Transporter Refueled”) είναι εύπεπτος, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ενώ ο James Cosmo (“Game of Thrones,” “Braveheart”) παραμένει παραγκωνισμένος και σαν ηθοποιός αλλά και σαν χαρακτήρας. Σίγουρα, αν ο χαρακτήρας του ήταν καλύτερα ανεπτυγμένος, τότε θα μπορούσαμε και εμείς σαν θεατές να αποκτήσουμε ένα συναισθηματικό δέσιμο με τον χαρακτήρα του και τη Sofia, αλλά και η ταινία θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Γενικά, το “In Darkness” είναι μία παραπάνω από αποδεκτή ταινία δράσης, με ενδιαφέρουσα πλοκή και καλές εμηνείες. Σίγουρα προορίζεται για τη μικρή οθόνη, και αποτελεί μία καλή επιλογή για το βράδυ μίας αργής ημέρας.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Οκτ. 2018, 17:37
Ενημέρωση: 3 Οκτ. 2018, 17:37
Τίτλος:
In darkness (In darkness)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos