The Canyons

O Kρίστιαν, ένα πλουσιόπαιδο στο Χόλιγουντ, μαθαίνει πως η γκόμενά του τα έχει με τον πρωταγωνιστή της ταινίας που χρηματοδοτεί και θα ξεσπάσει βίαια.
The Canyons - κριτική ταινίας

Το είδαμε. Σας προειδοποιούμε...

Κάποτε ο Schrader έγραφε σενάρια όπως ο «Ταξιτζής» ή το «Οργισμένο είδωλο» και σκηνοθετούσε «Επάγγελα Ζιγκολό» και «Οδύνη». Τώρα εμπιστεύτηκε τον αμφιλεγόμενο Bret Easton Ellis σε μια ταινία τόσο κακή, που θα πρέπει να μας εμπιστευτείτε αν δεν θέλετε να χάσετε μιάμισι ώρα από τη ζωή σας.

Αν βέβαια οι δημιουργοί ήθελαν να φτιάξουν μια ταινία για την «κενότητα» της ζωής των νεόπλουτων των ΗΠΑ, τα social media ή το τέλος του σινεμά, το πέτυχαν. Το... κενό είναι τόσο μεγάλο που άπαντες πέφτουν μέσα. Η Λόχαν είναι χειρότερη κι από την Τζούλια Αλεξανδράτου στην πρώτη τσόντα της και θλίβεσαι γιατί κάποτε ήταν κούκλα (και είναι αν αφαιρέσεις το πρησμένο πρόσωπο και χείλη) και πλέον μοιάζει με 45άρα, ενώ δεν είναι καν 30!

Παίζει κι ένας πορνοστάρ, ονόματι James Deen…Kάθε ερωτική σκηνή μετατρέπεται σε πορνογραφική, αφαιρώντας οποιοδήποτε κινηματογραφικό "ερέθισμα". Θέλει και το κάνει βέβαια ο σκηνοθέτης, αλλά εμείς δεν φταίμε σε τίποτα.

Η ταινία μισεί τους ανθρώπους. Μισεί και κάθε ίχνος σεναρίου ή πλοκής. Αργό, κουραστικό, θυμίζει κακό επεισόδιο μιας κακής σαπουνόπερας, αλλά με περισσότερο γυμνό και αίμα. Μερικές ταινίες που «σατυρίζουν» τέτοιες τρόπους ζωής, δεν παίρνουν σοβαρά τον εαυτό τους και –αν έχουμε τύχη- βγαίνει και κάνα cult ή έστω trash διαμαντάκι. Το Canyons ήταν κακό και, το χειρότερο, άσχημο να το βλέπεις...

Γιάννης Λυμπέρης

Πρώτη δημοσίευση: 12 Δεκ. 2013, 00:12
Ενημέρωση: 12 Δεκ. 2013, 00:12
Τίτλος:
The Canyons (The Canyons)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos