Πλοκή:  Ύστερα από πολλά χρόνια προσπάθειας, η Μαρία (μια επιτυχημένη επιχειρηματίας) αποβάλλει, ενώ σαν δίκοπο μαχαίρι ο γιατρός της ανακοινώνει  πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Νιώθει απεγνωσμένη όταν αποφασίζει να ρισκάρει τα πάντα προκειμένου να αποκτήσει ένα παιδί.

Άποψη: Το μυαλό παραλογίζεται, βυθίζεται στην παράνοια όταν μια γυναίκα τιμωρείται με  την πιο φριχτή καταδίκη, που μόνο η θηλυκή της φύση μπορεί να της επιβάλλει: Την αδυναμία της μητρότητας. Και αυτό την οδηγεί στην τρέλα, λαμβάνοντας απερίσκεπτες αποφάσεις. Όλα έχουν ένα τίμημα: αν το εμπόριο λευκής σαρκός τάζει ένα μωρό τότε αυτή είναι και η τελευταία της ελπίδα. Ο Δανός σκηνοθέτης Άντερς Μοργκεντάλερ δημιούργησε την ιδέα μέσα από την φαντασία που όμως διχάζεται από την ρεαλιστικότητα της:  με το θρίλερ που ενοποιείται στην σύσταση του με το δράμα  αποσκόπησε στην ακραία αποδοκιμασία που καλείται μια γυναίκα να προσπελάσει ή να βιώσει για όλη της τη ζωή. Οι σφήνες με τα μουντά σύννεφα σαν μια μορφή παραλλαγής του χωροχρόνου εμφάνιζαν κάποια ερωτηματικά που μέχρι και την λήξη παρέμειναν αναπάντητα. Τα πλάνα στάθηκαν ομοιόμορφα πάνω στο σενάριο, σκοτεινό εκεί οπού άρμοζε, διχρωμία του γκρι και του μαύρου στο μυστήριο, όμως με αταίριαστη μουσική σύνθεση, κάπως υπερβολική και παραίτερη.

Παράνοια; Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Ή και τα δυο; Στα όρια του αδιάφορου, δίχως τίποτα το απροσδόκητο, οι ερμηνείες της Κιμ Μπέισινγκερ και του Τζόρνταν Πρέντις. Κάποιοι έχουν την τάση να ξεκινούν τόσο δυναμικά με τις εναρκτήριες σκηνές και στο τέλος αποχαυνώνονται, αφήνοντας έναν άλυτο γρίφο, με ελάχιστη προσοχή στην σημασιολογία, στην ουσία. Και ύστερα πάμε σπίτι διότι ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε... 

Άντζελα Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 21 Οκτ. 2017, 17:58
Ενημέρωση: 21 Οκτ. 2017, 17:58
Τίτλος:
The 11th hour (I am here)
Έτος: 
Διάρκεια: 
97

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos