Η Alma Har’el σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ για την αγάπη χρησιμοποιώντας τρεις ιστορίες που έρχονται από την Αλάσκα, από την Χαβάη και από την Νέα Υόρκη. Μία χορεύτρια στριπτίζ, ένας σερφίστας που μαθαίνει ότι δεν είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού του και μια οικογένεια αφροαμερικάνων που προσπαθει να τα βγάλει πέρα τραγουδώντας·  εξερευνούν και προσπαθούν να ορίσουν την έννοια της αληθινής αγάπης.

Οι τρεις ιστορίες είναι ενδιαφέρουσες και συνοδεύονται από αυθεντικούς, μη σκηνοθετημένους μονολόγους και μαγικές σκηνές που σε μεταφέρουν στις τοποθεσίες που γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ. Η Alma Har'el αποφάσισε να γυρίσει ντοκιμαντέρ για να υποστηρίξει την εξέλιξη των ιστοριών και ως αποτέλεσμα, καταφέρνει να εμβαθύνει το περιεχόμενο τους και να φέρει τους πρωταγωνιστές των ιστοριών πιο κοντά στο κοινό.

Είναι το δεύτερο ντοκιμαντέρ της 44χρονης Ισραηλινής δημιουργού (μετά το βραβευμένο στην Tribeca "Bombay beach"), όμως είναι φανερό ότι έχει αναπτύξει το δικό της στυλ όπως υποστηρίζεται και από τα video clip της για συγκροτήματα, όπως οι Sigur Ros και οι Beirut. Μάλιστα οι επιρροές αυτές διακρίνονται σαφώς στο LoveTrue. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνδυάζει διάφορες σκηνές που έχει γυρίσει η ίδια με προσωπικά πλάνα από τις ζωές των ηρώων και σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς θα συμπεριφέρονταν οι άνθρωποι αυτοί χωρίς την επίδραση της κάμερας. Δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στους ανθρώπους, τους βάζει να επικοινωνούν με τους μελλοντικούς και τους νεότερους εαυτούς τους και τους τοποθετεί σε μια διαδικασία διερεύνησης της αγάπης και ενδοσκόπησης. 

Πιο αναλυτικά για τις ιστορίες, είναι αξιοπρόσεκτο ότι όλες αναφέρουν την αγάπη αλλά σε κάθε μία από τις ιστορίες, αυτή έχει διαφορετική υπόσταση. Έρχεται με την μορφή της πίστης, της γονεϊκής αγάπης, της παθιασμένης επαγγελματικής ενασχόλησης και σου δείχνει και τις επώδυνες πλευρές της, όπως αυτή της απόρριψης. Ο τρόπος που εχουν σκηνοθετηθεί οι ιστορίες σε καθηλώνει με την εντυπωσιακή χρήση της φωτογραφίας. Σε κρατάει σε εγρήγορση για να δεις τι θα προκύψει και πως θα εξελιχθούν οι ιστορίες και προτείνεται να τις παρακολουθήσεις χωρίς να περιμένεις ότι θα αποκομίσεις κάτι πρωτόγνωρο και πρωτάκουστο από αυτές.

Παρόλα αυτά, το ντοκιμαντέρ είναι μια προσπάθεια να μιλήσει κανείς για ένα τόσο περίπλοκο θέμα χωρίς να γυρίσει μια ταινία αισθηματική, δράμα ή κοινωνική. Τέλος, βάζοντας η σκηνοθέτιδα τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τους μελλοντικούς και τους νεοτερους εαυτούς τους, παρεμβαίνει κάπως στην φυσική ροή των γεγονότων και  καταφέρνει να θολώσει τα όρια του καθαρού ντοκιμαντέρ, καταφέρνοντας έτσι να το κάνει πιο δελεαστικό για παρακολούθηση. 

Η ταινία προβάλλεται σε πανελλήνια πρεμιέρα στο Cinobo.

Μαρία Πλουμάκη

Πρώτη δημοσίευση: 26 Οκτ. 2020, 15:06
Ενημέρωση: 26 Οκτ. 2020, 15:10
Τίτλος:
LoveTrue
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
82
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

No one will save you

No one will save you

Θα το βρείτε: Disney+

Ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς δεν θα το δούμε στις αίθουσες, αλλά...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
26685
Tanweer
14456
Tanweer
11216
Film Group
10266
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos