Το «Jesus Rolls» διηγείται την ιστορία του Jesus Quintana ως κλέφτη που συναγωνίζεται έναν άλλο ώστε να δώσουν σε μια γυναίκα τον πρώτο της οργασμό. Η πλοκή θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκη όταν στο δρόμο τους θα συναντήσουν μια εχθρικη κομμώτρια με αγάπη στα όπλα.

22 χρόνια μετά την προβολή του θρυλικού Lebowski,  η εικόνα του πρωταθλητή μπόουλινγκ με τη μωβ στολή να γλείφει φετιχιστικά την μπάλα προκαλεί ακόμα γέλιο.

Δυστυχώς, όση πρωτοτυπία  υπήρξε στην αρχική σκηνή μάλλον εξαντλήθηκε εκεί, γιατί αυτή η ταινία δεν έχει στ’ αλήθεια λόγo ύπαρξης. Ο Jason Quintana ή αλλιώς “Jesus” αποφυλακίζεται και μαζί με τον φίλο του Petey επιδίδονται σε μια οδύσσεια κλοπών και παλιμπαιδισμού γνωρίζοντας χρωματιστούς χαρακτήρες κατά την πορεία. 

Ένας στρατός από celebrities κάνει το πέρασμά του απ’ την οθόνη – John Hamm, Cristopher Walken, Susan Sarandon και Pete Davidson- όλοι με την δική τους παράξενη, σύντομη ιστορία που, όπως η ταινία, δεν οδηγεί τελικά πουθενά. Η Audrey Tautou κλείνει το  εντυπωσιακό καστ, υποδυόμενη μια ανοργασμική νυμφομανή(!) σε αναζήτηση πραγματικού έρωτα, που συνοδεύει τους ήρωες στις άσκοπες περιπλανήσεις τους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η ιδιοσυγκρασιακή διάθεση της ταινίας δεν υποστηρίζεται από την ιστορία , γιατί δεν υπάρχει ιστορία. Δεν υπάρχει ουσία, κατεύθυνση ή σκοπός. Σαν να προσπαθείς να τεντώσεις ένα αστείο που διαρκεί δύο λεπτά σε μιάμιση ώρα. Ανά στιγμές υπάρχει μια παιδική γοητεία, αλλά κι αυτή σύντομα εξατμίζεται.

Παρόλες τις καλές προθέσεις της, η ταινία μοιάζει με παρακαιρισμένη φάρσα που καταχράζεται την υπομονή μας.

Mηνάς Φραντζέσκος

Πρώτη δημοσίευση: 5 Μαΐου 2020, 21:44
Ενημέρωση: 5 Μαΐου 2020, 21:44
Τίτλος:
The Jesus rolls
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
85

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos