Σύνοψη: Σε μια μικρή πόλη της Αμερικής, ένα 12χρονο αγόρι εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο αστυνομικός που αναλαμβάνει την υπόθεση καλείται να αντιμετωπίσει, μαζί με τη διάλυση του γάμου του, μια σειρά από περίεργα συμβάντα μέσα στο σπίτι του.

Άποψη: Ο αστυνομικός Greg Harper (Jon Tenney) αντιμετωπίζει μια οικογενειακή κρίση λόγω της πρόσφατης απιστίας της γυναίκας του Jackie (η αγνώριστη πλέον Helen Hunt), ενώ την ίδια στιγμή έχει αναλάβει την εξιχνίαση της εξαφάνισης ενός 12χρονου αγοριού, η οποία ακολουθεί παλιότερα περιστατικά απαγωγής νεαρών αγοριών στην Αμερικανική πόλη που διαμένουν. Παράλληλα, κάποια περίεργα περιστατικά στο σπίτι τους έρχονται να εντείνουν την αγωνία τους και τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, αλλά και να δημιουργήσουν καινούρια.

Το “I See You” είναι ένα έξυπνο θρίλερ μυστηρίου, καλογραμμένο, με γρήγορη εξέλιξη και ανατροπές. Αν και ξεκινά κάπως άβολα, χτίζει μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή, με δυο οπτικές που δένουν σταδιακά ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ. Ενώ στην ουσία η πλοκή δεν είναι κάτι καινούριο, ούτε μια έμπνευση ολκής, η μη γραμμική αφήγηση διατηρεί το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος κι ακόμα κι όταν επέρχεται μια πρώτη ανατροπή, φυλάει εκπλήξεις και για το τέλος δίνοντας νόημα στην παρακολούθηση. Δεν ποντάρει στην φρίκη και τον τρόμο αλλά στο μυστήριο, και εκεί κερδίζει.

Οι ερμηνείες δεν είναι κάτι σπουδαίο, και η Hunt δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί, πόσο μάλλον να διαφοροποιηθεί. Τις σώζει όμως το σενάριο και η ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Η σκηνοθεσία δεν εντυπωσιάζει αλλά ούτε απογοητεύει, μένει πιστή σε ένα γνωστό μοτίβο τεχνικών, και η μουσική συμβάλει στο χτίσιμο της αγωνίας χωρίς να εκβιάζει αντιδράσεις. Η σκηνοθεσία είναι του Adam Randall, το σενάριο του Devon Graye. Αν και μιλάμε για μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού, και προδιαγραφών, είναι προσεγμένη και χωρίς πολλά πολλά, καταφέρνει να περισώσει τις όποιες αδυναμίες της.

Στο τέλος, μια καλή ταινία του είδους, που διαθέτει σενάριο αντί για αναίτιες σπλατεριές. Ευχάριστη έκπληξη.

Aνδρομάχη Σδούκου

Πρώτη δημοσίευση: 11 Aug 2020, 12:31
Ενημέρωση: 15 Απριλίου 2021, 20:10
Τίτλος:
I see you
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos