Τhe Walking Dead S1

Όταν συνέρχεται από κώμα σε ένα εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο, ο αστυνομικός Ρικ Γκράιμς, αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος που ήξερε, έχει χαθεί και πως όλα έχουν καταστραφεί εξαιτίας μιας επιδημίας με ζόμπι που έχει πάρει διαστάσεις αποκάλυψης.
Τhe Walking Dead S1

Ζόμπι στην... Ομίχλη

Καλοδουλεμένη σειρά από τον Φρανκ Ντάραμποντ (για να το γράψουμε πιο συγκεκριμένα, εμπνεύστηκε την μεταφορά του ομώνυμου κόμικ στην τηλεόραση και είχε την γενική επιμέλεια κάθε επεισοδίου), εθιστική, χωρίς να αποφεύγει ορισμένα κλισέ και (όπως μου είπαν γνωστοί που γνωρίζουν) όσο εξελίσσεται ολοένα και απομακρύνεται από το κόμικ του Ρόμπερτ Κέρκμαν. Το τελευταίο δεν είναι απαραίτητα και κακό, καθώς οφείλει να γίνει μια προσαρμογή, αν και θα μπορούσε να είναι λιγότερο safe. Bλέπεται πολύ άνετα βέβαια (ρουφιέται απνευστί για την ακρίβεια) αν και διαρκεί ελάχιστα αναλογικά με άλλες σειρές (6 επεισόδια των 45 λεπτών, τι να φτουρήσουν...).

Με δάνεια από αρχετυπικές ταινίες με ζόμπι (η συλλογιστική της αρχής είναι copy “28 days later”), κλασσικούς χαρακτήρες (και καλά δουλεμένους), έχει μεταπτώσεις, κορυφώσεις, σου κρατά με άνεση το ενδιαφέρον αν και σε ενοχλεί κάπως το γεγονός ότι είναι δομημένη για να έχει sequel. Το προσπερνάς όμως γιατί είναι τρομερά ατμοσφαιρικό και περιμένεις τον 2ο κύκλο που ωστόσο δεν θα έχει τον Ντάραμποντ στο τιμόνι. Θα δείξει...

A. K.

Δημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2011, 02:14
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Τhe Walking Dead S1 (The Walking Dead Season 1)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
270
Εταιρία διανομής: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
2200
Feelgood
1680