Texas Chainsaw

'Η Χέδερ ξεκινά ένα οδικό ταξίδι στο Τέξας, με το αγόρι της και την παρέα τους, με σκοπό να δει το σπίτι που κληρονόμησε από τη γιαγιά της. Εκπλήσσεται όταν ανακαλύπτει πως το σπίτι αυτό είναι μια τεράστια έπαυλη. Η πραγματική έκπληξη όμως έχει να κάνει με αυτό που κρύβεται εκεί μέσα.
Texas Chainsaw - κριτική ταινίας

Leave Leatherface alone!

Θες να δεις πώς η απόλυτη ταινία τρόμου κατέληξε ‘american sweetheart’; Εδώ είμαστε.

Η Χέδερ με την παρέα της και ένα βανάκι ξεκινούν για ένα roadtrip back to the roots που λένε, στο Τέξας, για να δει από κοντά την.κληρονομιά της. Εκεί ανακαλύπτει ένα «παλάτι» γεμάτι μυστικά και σκοτεινούς εφιάλτες, αφού η ‘κληρονομιά’ δεν είναι παρά ένας Δούρειος ίππος για την πιτσιρίκα και τους φλώρους φίλους της. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η υιοθετημένη Χέδερ δεν είναι παρά το μωρό που επιβίωσε από τις στάχτες της οικογένειας των Sawyer.

Ο Τομπ Χούπερ, δε διδάσκεται. Βιώνεται. Κι εκεί είναι που την πάτησε ο Λούσενχοπ, που όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε παρά να μας σερβίρει ένα κακέκτυπο της αυθεντικής ταινίας (Εδώ ολόκληρη) και να αναπολούμε τις παλιές καλές κινηματογραφικές εποχές, τότε που ο τρόμος ήταν ακατέργαστος και όταν του ‘έριχναν’ επάνω του την τέχνη τους μεταμορφωνόταν σε ένα άριστο κομψοτέχνημα. Τότε, στα θρίλερ παλιάς κοπής.

Έτσι, μετά το flash back στα 70s, ο σκηνοθέτης μας προσγειώνει ανώμαλα στην σημερινή πραγματικότητα και στο κλισέ ‘δεν τα φτιάχνουν όπως τότε τα φίλμ’. Η πιτσιρίκα φτάνει στην έπαυλη των Sawyer, όπου την περιμένει ο.... alive and kicking όχι και τόσο μακρυνός συγγενής της Leatherface. Τετριμμένοι διάλογοι, πλήρης απομυθοποίηση του αγαπημένου μας σχιζοφρενούς σε φάση ‘όχι πια δάκρυα’ και προβλεψιμότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ηλίθιος που περιμένεις να δείς κι άλλα.. Πολύ κατώτερο από το σχετικά καλό sequel του 2003, αν και αν το δεις ως αυτόνομη ταινία χωρίς να υπολογίσεις την ιστορία που έχει, μπορεί να διασκεδάσεις αρκετά...

Αλήθεια, επειδή κουραστήκαμε με όλα αυτα τα σίκουελ, πρίκουελ κ.ο.κ. και αφού και ο ίδιος ο Γκούναρ Χάνσεν που ενσάρκωσε τον Leatherface στην αυθεντική ταινία, αρνείται να το επαναλάβει ως προσβολή... γιατί δεν τον αφήνουν ήσυχο επιτέλους τον ‘δερματοπρόσωπο’;

Eιρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2013, 00:45
Ενημέρωση: 3 Ιουλίου 2013, 02:29
Τίτλος:
Texas Chainsaw (Ο δολοφόνος με το πριόνι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos