Pain & Gain

Μια αληθινή ιστορία εγκλήματος στο Μαϊάμι των 90s με τρεις μποντιμπίλτερς να θέλουν να πιάσουν την καλή. Με κάθε μέσο.
Pain & Gain - κριτική ταινίας

«Μαύρη» κωμωδία με αναβολικά

Πολλοί υποστηρίζουν πως το «Pain and Gain» είναι η καλύτερη ταινία του Μάικλ Μπέι. Για τον σκηνοθέτη όμως των Transformers, των Bad Boys, του Armageddon και του Pearl Harbor, δεν είναι δα και κολακευτικό.

Τουλάχιστον σε αυτή την ταινία διασκεδάζεις, έστω με έναν «περίεργο» τρόπο. Αγνωστο αν οι καλές στιγμές, του... βγήκαν ηθελημένα (για τις κακές είμαστε σίγουροι) αλλά ο Μπέι μπλέκει μια αληθινή εγκληματική ιστορία, σε μια ιστορία απίστευτης βλακείας, λες και έβλεπε ταινίες των αδελφών Κοέν, όσο «βαρύ» κι αν σας ακούγεται!

Το αμερικανικό όνειρο μέσα από τα μάτια τριών ηλίθιων μποντιμπιλντεράδων τίγκα στα στεροϊδή που «εθίζονται» στο εύκολο χρήμα και παίρνουν λάθος αποφάσεις σε ρυθμούς πολυβόλου. Υπάρχει τόσο χάος και απιθανότητες, που δεν θες να θεωρήσεις την ταινία μια ακόμα σάτιρα σε όσα πιστεύει πως αξίζουν ο μέσος Αμερικανός. Αυτό όμως –θέλει- να είναι. Ο Ουόλμπεργκ και ο Τζόνσον τα πηγαίνουν καλά στην κωμωδία, παίζοντας τόσα... χάλια, που είναι ταιριαστοί στο γενικότερο ύφος της ταινίας!

Στόχος είναι η κενότητα αλλά λίγο η μεγάλη διάρκεια, λίγο-πολύ τα πολλά αποτυχημένα αστεία και η υπέρμετρη βία, καταδικάζουν την ταινία στη λήθη αμέσως μετά τη θέασή της. Κι όμως, για μια στιγμή θα σκεφτόσουν πως θα μπορούσε να συμβεί το αντίθετο. Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον το «Rock» είναι η καλύτερη ταινία του...

Γιάννης Λυμπέρης

Πρώτη δημοσίευση: 2 Δεκ. 2013, 18:10
Ενημέρωση: 2 Δεκ. 2013, 18:10
Τίτλος:
Pain & Gain (Pain & Gain)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
129
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos