Oranges

Η οικογένεια Μπας και η οικογένεια Σιφ είναι στενοί φίλοι και γείτονες. Όταν η 24χρονη Νίνα Μπας επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία, μια απροσδόκητη και ανεξήγητη έλξη γεννιέται ανάμεσα σε εκείνη και τον Ντέιβιντ Σιφ. Η σχέση τους οδηγεί τις δύο οικογένειες, αλλά και ολόκληρη τη γειτονιά, στο απόλυτο χάος.
Oranges - κριτική ταινίας

Τίμια ντραμεντί

H Nina (Leighton Meister), μετά από πέντε χρόνια απουσίας, θα επιστρέψει στο πατρικό της, για τη γιορτή των ευχαριστιών. Η επιστροφή της κόρης της οικογένειας Ostroff, θα φέρει την αναστάτωση τόσο σε αυτούς όσο και στην γειτονική οικογένεια Walling, με την οποία διατηρούν φιλικές σχέσεις πολλά χρόνια.

Σεξ, σκάνδαλο και προδοσία θα φέρουν τα πάνω κάτω στην ήρεμη ζωή του συντηρητικού Δυτικού Orange, στο New Jersey. Αισθηματικό, δραματικό και κωμικό. Το «The Oranges» είναι ένα έργο με θέμα την οικογένεια και τον έρωτα, την ευτυχία, τον εγωισμό και τους κανόνες. Παρουσιάζει με έναν ανάλαφρο και γλυκανάλατο τρόπο τα ανθρώπινα λάθη που φέρνουν μπερδέματα και δημιουργούν αρνητικές καταστάσεις σε έναν στενό κύκλο. Το έργο έχει γρήγορη και καλή σκηνοθεσία που βοηθά στην κατανόηση όχι μόνο των πρωταγωνιστών αλλά όλων των χαρακτήρων που επηρεάζονται από την υπόθεση του. Το σενάριο είναι απλό, κάτι που έχουμε ξαναδεί, αλλά καταφέρνει να προκαλεί ενδιαφέρον κατά την κλιμάκωση της ταινίας. Οι ηθοποιοί έχουν μπει στον ρόλο του απλού καθημερινού ανθρώπου και μας μεταφέρουν την ψυχοσύνθεσή τους.

Δύο άνθρωποι αλλάζουν την ζωή πέντε ανθρώπων. Μέσα από αυτή την αλλαγή βλέπουμε να ξεδιπλώνονται καλές και κακές συμπεριφορές μέσα από τη χαμένη ειλικρίνεια. Αυτή η ειλικρίνεια φέρνει και το κωμικό στοιχείο σε αυτή τη μαύρη ρομαντική κομεντί που σκοπό έχει να μας προβληματίσει για τον εάν τελικά υπάρχουν ή όχι κανόνες για τις ανθρώπινες σχέσεις. Αν και δεν συνηθίζω να ευχαριστιέμαι ρομαντικές κομεντί, προς έκπληξη μου, αν και δεν πρόκειται για κάτι φοβερό, το «The Oranges», μου απέσπασε την προσοχή. Είναι μια τίμια προσπάθεια που επιδιώκει να προβάλει με ρεαλισμό μια πλευρά της καθημερινότητας. Θα μιλούσαμε για μία αρκετά καλή ταινία αν είχε σε μεγαλύτερη ποσόστωση δύο από τα εξ'ορισμού βασικά συστατικά της: δράμα και κωμωδία.

Ελίζα Χριστοδουλίδη

Πρώτη δημοσίευση: 27 Φεβ. 2014, 20:31
Ενημέρωση: 27 Φεβ. 2014, 20:31
Τίτλος:
Oranges (Η κόρη του καλύτερού μου φίλου)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos