Message from the king

message from thw king - κριτική ταινίας

Ο Chadwick Boseman είναι πλέον γνωστός σε όλους μας ως Black Panther, ή King T’Challa, αλλά στο “Message From The King” υποδύεται τον Jacob King. Σε ένα μοντέρνο film-noir παρακολουθούμε τον Jacob να ταξιδεύει από την Νότια Αφρική στο Λός Άντζελες για να ψάξει την εξαφανισμένη αδερφή του Bianca, την οποία βρίσκει στο ... νεκροτομίο. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του ο Jacob γνωρίζει την Kelly (Teresa Palmer) και την κόρη της, οι οποίες είναι το μόνο θετικό συμβάν στο ταξίδι του. Κατά τα άλλα, η ταινία παρακολουθεί τον Jacob να προσπαθεί να βρεί τον δολοφόνο της Bianca και έτσι καταλήγει να συναντά τον Frankie (Tom Felton), τον Wentworth (Luke Evans), και έναν διεστραμένο Alfred Molina που υποδύεται έναν τύπο που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τί ακριβώς κάνει στη ζωή του (πέρα από το να είναι ένα διεστραμένος παραγωγός του Χόλλυγουντ δηλαδή) ονόματι Preston. Σίγουρα η ταινία συνέλεξε ένα κάστ με μεγάλα ονόματα, αλλά δυστυχώς οι σεναριογράφοι Oliver Butcher και Stephen Cornwell δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταλέντο των ηθοποιών αυτών. Το “Message From The King” πρόκειται ξεκάθαρα για μία ιστορία εκδίκησης, που στην τελική, το μόνο μήνυμα που μας δίνει είναι «να μή τα βάζουμε με τον κύριο King». Με άλλα λόγια, τίποτα το αξιέπαινο. 

Η σκηνοθεσία του Fabrice du Welz είναι σχετικά ενδιαφέρουσα καθώς μας δείχνει ένα Λός Άντζελες που δεν είναι ηλιόλουστο και γκλαμουράτο αλλά μία πόλη που οι άνθρωποί της έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, μία πόλη γεμάτη απειλές και κινδύνους. Η κινηματογραφία της Monica Lenczewska χαρίζει μία φινέτσα στην ταινία, η οποία δυστυχώς υποτιμάται από το σενάριο. Παρ’όλα αυτά η σκηνοθεσία δεν είναι ιδιαίτερα φροντισμένη (είμαστε σίγουροι ότι σε ένα πλάνο ήταν νύχτα και στο επόμενο ήταν μέρα, χωρίς να έχουν διαμεσολαβήσει τόσα πολλά γεγονότα) και δυστυχώς οι σκηνές περνάνε η μία στην άλλη χωρίς πολλή συνοχή, ιδίως οι σκηνές δράσης. Τουλάχιστον,ο du Welz είναι προσεκτικός και έτσι φροντίζει να μας δείξει κάποια από τα αποτελέσματα των βίαιων ξεσπασμάτων του Jacob.

Αναφορικά με το σενάριο, έχουμε την εξής ερώτηση: γιατί ο Jacob δεν είχε επισκεφθεί την αδερφή του τόσο καιρό, και έπρεπε να περιμένει την εξαφάνισή της; Επίσης, γιατί οι σεναριογράφοι έχουν εφαρμόσει τα πιο στερεοτυπικά στερεότυπα στην ιστορία; Υπάρχουν οι ‘βρώμικοι’ αστυνομικοί, η ιερόδουλη με τη χρυσή καρδιά, οι ομοφυλόφιλοι που σκιαγραφούνται ως κακοποιοί, ο διεφθαρμένος πολιτικός και πολλοί άλλοι. Κοινώς, όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας είναι σαν καρικατούρες, μονοδιάστατοι και χωρίς βάθος. Όλη η ταινία όμως, ‘χτίζεται’ πάνω στον Jacob, και ευτυχώς ο Boseman καταφέρνει, χωρίς πολλά λόγια, να κάνει τον χαρακτήρα του ενδιαφέρον.

Δικαίως ο Boseman αναφέρεται για το ταλέντο του, γιατί, αναρωτιόμαστε, ποιός άλλος θα μπορούσε να αναλάβει έναν τόσο μονόπλευρο χαρακτήρα, όπως του Jacob, και να τον κάνει πραγματικά ελκυστικό; Για αυτόν τον λόγο (μαζί με δύο plot-twists που μας εξέπληξαν) το “Message From The King” είναι μία ταινία που ο θεατής μπορεί άνετα να παρακολουθήσει. Δυστυχώς όμως ανακαλύπτουμε περισσότερα  για τις ζωές των αντιπάλων του Jacob, παρά για τον ίδιο τον Jacob και την αδερφή του, άρα δεν μπορούμε να συναισθανθούμε την ψυχολογική του κατάσταση και για να λέμε την αλήθεια, ούτε να συγκινηθούμε. Παρ’όλα αυτά, αν δεν έχετε κάποια ταινία στο watchlist σας, δεν θα χάσετε την ώρα σας αν παρακολουθήσετε το “Message From The King.”

Πρώτη δημοσίευση: 11 Μαΐου 2018, 19:00
Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2018, 19:00
Τίτλος:
Message from the king (Κινγκ, ένα μήνυμα από τον Βασιλιά)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Boston strangler

Boston strangler

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το “Boston Strangler” αφηγείται την ιστορία της αποκάλυψης της...
27 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
29085
Tanweer
19816
Tanweer
12865
Tulip
6284