The last of Robin Hood

the last of robin hood - κριτική ταινίας

To The Last of Robin Hood είναι μια ταινία για τα τελευταία χρόνια της ζωής του ηθοποιού Έρολ Φλυν. Η θυελλώδης σχέση του με την ανήλικη ηθοποιό Μπέβερλι Άτλαντ, είναι το επίκεντρο. Η ταινία έγινε για να εξιλεώσει την νεαρή κοπέλα στης οποία τα χέρια βρέθηκε νεκρός ο ηθοποιός. Η σχέση της με την showbiz, με την οικογένειά της και ο ερωτικός της δεσμός με τον ηθοποιό, η κατακραυγή από τα μέσα και η καριέρα της μας απασχολούν πολύ περισσότερο από το ποιος είναι ή υπήρξε ο Φλυν.

Η ταινία ξεκινάει με ενδιαφέρον και καταλήγει να μας αφηγείται σαν κίτρινη φυλλάδα την ζωή της νεαρής κοπέλας πλάι στον ηθοποιό. Σαν να κουτσομπολεύει την Άτλαντ ο σκηνοθέτης μοιάζει να κοιτάει από την κλειδαρότρυπα, την ώρα που προσπαθεί απελπισμένα να μας πείσει για την αθωότητα όλων των πράξεων, όλων των ηρώων. Υπάρχει εξιλέωση για όλους τους ήρωες, για την αθώα μητέρα που προκειμένου να κάνει η κόρη της πραγματικότητα τα δικά της όνειρά της, την πουλάει στο Hollywood , για τον ρομαντικό ηθοποιός που ερωτεύεται παράφορα μια νεαρή κοπέλα αλλά και για την παρθένα έφηβη που ερωτεύεται τον μεγάλο ηθοποιό.

Γιατί άραγε να παρακολουθήσεις μια ταινία εξιλέωσης για την ζωή 2 ανθρώπων που δεν σε αφορούν και ιδιαίτερα; ή πιο σωστά, γιατί να παρακολουθήσεις κάτι τόσο προσωπικό με το οποίο δεν μπορείς να ταυτιστείς; ο τρόπος που οι σκηνοθέτες παρουσιάζουν την ιστορία δεν δημιουργεί συναισθήματα, πάρα μόνο μια φλατ διάθεση και μια αίσθηση κλειδαρότρυπας. Αφορά μεν τη ζωή δύο ανθρώπων που δεν μας αφορούν ωστόσο, γιατί δεν αναφέρεται συνολικά στην ζωή του θρυλικού Έρολ Φλυν, αλλά για μια συγκεκριμένη –μικρή- περίοδο χωρίς να μας δείχνει καν τον άνθρωπο σε ικανοποιητικό χρόνο.

Σε όλο αυτό οι Dakota Fanning με το υπέροχα εκφραστικό της πρόσωπο και Σούζαν Σάραντον με ακόμα μια εξαιρετική ερμηνεία, ξεχωρίζουν και δίνουν έναν λόγο ύπαρξης στην παντελώς αδιάφορη ταινία.

 

Πρώτη δημοσίευση: 16 Οκτ. 2015, 02:19
Ενημέρωση: 16 Οκτ. 2015, 02:19
Τίτλος:
The last of Robin Hood (Ένας μοιραίος εραστής)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Beautiful Game

The Beautiful Game

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Στη Ρώμη θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αστέγων, οπότε ο χαρισματικός κόουτς...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos