Σύνοψη: Ο Έβαν έχει μείνει πίσω στο σπίτι ενώ η γυναίκα του με τα δύο παιδιά του έχουν φύγει για σαββατοκύριακο. Όταν προθυμοποιείται να βοηθήσει τις Τζένεσις και Μπελ δεν φαντάζεται τις συνέπειες που παραμονεύουν πίσω από μία ευγενική χειρονομία.

Άποψη: Ο Ίλαι Ροθ θεωρεί τον εαυτό του horror director και με αυτήν την ιδιότητα τον έχει γνωρίσει και το κοινό τα τελευταία χρόνια και ιδίως οι λάτρεις του είδους. Έπειτα από αρκετές δουλειές, τις οποίες στηρίζει σθεναρά από όλες τις πλευρές ως παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχει πάρει μια ξεκάθαρη πορεία όσον αφορά το είδος. Ανεξάρτητα όμως από την τριβή και την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τις συγκεκριμένες δουλειές, η εξέλιξη του προς το καλύτερο είναι αργή, αν όχι στάσιμη. Από τα Cabin Fever και Hostel μέχρι το Death Wish που προβάλλεται αυτήν την στιγμή στους κινηματογράφους, η μετριότητα είναι ένα στοιχείο που δεν λείπει από κανένα.

Στο Knock Knock, αφού μας γίνεται γνωστή η αγάπη του Έβαν (Κιάνου Ριβς) στην οικογένεια του, η πραγματική ένταση χτίζεται από την στιγμή που τα δύο εικοσάχρονα κορίτσια κάνουν την εμφάνιση τους και ζητάνε βοήθεια από τον πρωταγωνιστή. Η αλλαγή κλίματος και ατμόσφαιρας γίνεται με ομαλό τρόπο από τις ηθοποιούς Λορένζα Ίζο (The Green Inferno) και Άννα Ντε Αρμάς (Blade Runner 2049, War Dogs) όμως βρίσκει τον Κιάνου Ριβς να αντιδρά με αμήχανες και αδέξιες κινήσεις, σκεπτόμενος πάντα την γυναίκα και τα παιδιά του.

Οι ενδοιασμοί του δεν κρατάνε και πολύ αφού η ιστορία κλιμακώνεται γρήγορα σε ένα σεξουαλικό όργιο για να εγκλωβίσει τον πρωταγωνιστή σε ένα παιχνίδι που δεν είναι διατεθειμένος να παίξει αλλά δεν μπορεί κιόλας να το αποφύγει. Ίσως οι πιθανότητες επικράτησης να ήταν με το μέρος του εάν το εν λόγω παιχνίδι ήταν πιο έξυπνο και ενδιαφέρον από ψυχολογική άποψη, αλλά η τακτική διάλυσης του σπιτιού σε συνδυασμό με τα αγνώστου προελεύσεως κίνητρα είναι αστεία, παιδιάστικη και οδηγεί σε εκνευρισμό του θεατή.

Και ενώ αναμένουμε το τέλος ως υποτυπώδη κάθαρση για να δικαιολογήσουμε την μαινόμενη κατάσταση των νεαρών εισβολέων, αυτό όλο δείχνει να έρχεται αλλά να μην καταφθάνει ποτέ αφήνοντας την αίσθηση μισοτελειωμένης ταινίας και σπατάλης χρόνου με ψεύτικους συναισθηματισμούς από μια ομάδα που δεν είχε υποσχόμενη δυναμική εξ αρχής.

Φιλότιμη η προσπάθεια του Ροθ να πειραματιστεί με ψυχολογικούς παράγοντες και κώδικες ηθικής σκοπεύοντας να διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες συνήθειες του, όμως χρειάζεται κάτι παραπάνω από προσποιητή ένταση.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2018, 23:27
Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2018, 23:27
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Knock Knock (Μην ανοίξεις)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
14966
Feelgood
13837
Tanweer
8254
Tanweer
6294
Dogman, από την Spentzos Dogman, από την Spentzos