Ο Φάρος

Wake in Fright

Ένας δάσκαλος στις απομωνομένες περιοχές της Αυστραλίας φτάνει σε μια σκληρή πόλη ορυχείων για μια πτήση προς το Σίδνεϊ. Αλλά η μια νύχτα που θα περνούσε εκεί γίνεται πέντε και ο μορφωμένος Τζον Γκραντ βρίσκει τον εαυτό του μόνο σε μια απέραντη και αφιλόξενη ερημιά έχοντας χάσει τα πάντα....

Του Mr Tibbs

Ανάμεσα στο φιλμ ρεαλισμού και το ozploitation στέκεται αυτή η ταινία του μετέπειτα σκηνοθέτη του Rambo: First Blood/1982, που θεωρείται κινηματογραφικό ορόσημο στην πατρίδα της και αφορμή για τη γέννηση του σύγχρονου αυστραλιανού κινηματογράφου.

Σκόνη, ιδρώτας και αίμα γεμίζουν την οθόνη σ’ αυτήν τη μηδενιστική ταινία που παρουσιάζει έναν βίαιο ανδροκρατούμενο κόσμο στις απέραντες εκτάσεις του αυστραλιανού outback. Είναι ένας σκληρός κόσμος μακριά από τον ‘πολιτισμό΄του Σίδνεϊ όπου σημειώνονται ρεκόρ κατανάλωσης μπύρας και παίζονται πρωτόγονα τυχερά παιχνίδια. Ο σκηνοθέτης Κότσεφ περιγράφει την κτηνωδία με gritty ρεαλισμό, επικεντρώνοντας στο χαρακτήρα ενός δασκάλου που μεταμορφώνεται στο τέρας που δεν αντέχει να κοιτάζει. H ερμηνεία του poster-boy Γκάρι Μποντ είναι υποδειγματική αλλά την παράσταση κλέβει ο Ντέιβιντ Πλέζανς στον ρόλο ενός κυνικού, αλκοολικού γιατρού.

Το outback παρουσιάζεται ως μια καυτή φυλακή από την οποία δεν υπάρχει διαφυγή και το φιλμ δρα και ως αμίλικτη κριτική προς τον αποικιοκρατισμό της Αυστραλίας. Είναι ξεχασμένο διαμαντάκι και must-see κυκλοφορεί από τη Drafthouse.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ O Φάρος, 30 Ιανουαρίου στους κινηματογραφους
Δημοσίευση: 22 Μαρτίου 2013, 13:59
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Wake in Fright (Wake in Fright)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wildlife

Wildlife

Σύνοψη:  Η ζωή ενός εφήβου στη Μοντάνα των '60s αναστατώνεται όταν βλέπει τον κατ’...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
31803
Odeon
28100
Odeon
11500
Odeon
10900
Feelgood
9141