Berlinale 14: "Yves Saint Laurent" - REVIEW.

Δημοσίευση: 7 Φεβ. 2014, 20:29

Ρόκαρε τις πασαρέλες

Δεκαετία του ´60, στη πρωτευούσα της μόδας, το Παρίσι, ο Yves Saint Laurent, το δεξί χέρι του Christian Dior, θα αναλάβει το σχεδιαστικό κομμάτι του μεγάλου οίκου υψηλής ραπτικής μετα το θάνατο του δημιουργού. Συντομα όμως ο Yves θα αναζητήσει τη δική του δόξα και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της μόδας.

Μια βιογραφία του μεγάλου σχεδιαστή που μετέτρεψε τη μόδα σε τέχνη και παντρέψε την φινέτσα και τη θηλυκότητα με το ανδρικό στυλ, με αφηγητή της ιστορίας του από αυτόν που τη γνωρίζει καλύτερα, τον σύντροφο του, Pier. Η μόδα πίσω από τις βιτρίνες, τα περιοδικά και τις πασαρέλες!

Η επιτυχία, η ανασφάλεια, τα πάθη και οι έρωτες ενός ομοφυλοφίλου καλλιτέχνη, σε ένα έργο με στυλ και ωραία ατμόσφαιρα με γρήγορη σκηνοθεσία, δυνατές μουσικές κορυφώσεις των σκηνών, όμορφες τοποθεσίες, υπέροχα κουστούμια (αυτό μας έλειπε) και καλές ερμηνείες!

Η ταινία στο σύνολο της καταφέρε να μεταφέρει με ρεαλισμό τον βίο και το έργο του Yves και με το παραπάνω απο όσο χρειαζόταν κάποια στιγμές! Πολύ σεξ, πολλά ναρκωτικά και λιγότερο "ροκ-ν-ρολ", για έναν άνθρωπο που "ρόκαρε" και συνεχίζει να "ροκάρει" τις πασαρέλες ακόμα και μετά τον θάνατο του, με το γούστο και τη φιλοσοφία του που έδωσαν έναν νέο αέρα στον κόσμο της μόδας!

Θα πρότεινα στους λάτρεις της μόδας να το δουν, κυρίως δηλαδή γυναίκες γιατί θεωρώ πως δεν ειναι κατάλληλο για την πλειοψηφία του ανδρικού κοινού!!

Ελίζα Χριστοδουλίδη

6 / 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos