Berlinale 14: «Συνέντευξη με έναν Νέο-Ζηλανδό βρικόλακα…»

Δημοσίευση: 17 Φεβ. 2014, 15:17

Μόλις διαπιστώσαμε ότι η ταινία των Νεοζηλανδών Taika Waititi και Jemaine Clement συμμετέχει στη Berlinale, δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να την αγνοήσουμε. Το “What we do in the shadows’ ξετρέλανε το κοινό με την προηγούμενη συμμετοχή του στο Sundance, το οποίο χειροκροτούσε τουλάχιστον πέντε λεπτά μετά τη λήξη της προβολής...

Οι Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) και Vladislav (Jemaine Clement) - τρεις συγκάτοικοι που απλώς προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της ζωής, είναι αθάνατα βαμπίρ και τρέφονται με ανθρώπινο αίμα. Οι εκατοντάδων ετών βρικόλακες, έχουν το δικό τους ριάλιτι και εξηγούν στον κόσμο ότι πέρα από το φως του ήλιου το οποίο υπερνικά την αθανασία τους, η σύγχρονη κοινωνία τους έχει υποχρεώσει να παλεύουν με τα εγκόσμια, όπως την πληρωμή του ενοικίου και άλλα καθημερινά πράγματα!

Όλα αυτά παρουσιάζονται σε μία απίστευτα αστεία παρωδία πού πρέπει να δείτε. Μέσα από τη δουλειά του είχα ήδη σχηματίσει μια άποψη για την προσωπικότητά του Waititi, πράγμα που επιβεβαίωσα στην συνέχεια μετά από τη γνωριμία και τη κουβέντα μας! Πρόκειται για έναν έξυπνο και ταλαντούχο άνθρωπο με καλή αίσθηση του χιούμορ που πιστεύω θα μας απασχολήσει πιο έντονα στο μέλλον.

Πριν ξεκινήσουμε πιο επίσημα τις ερωτήσεις, συζητήσαμε από βασικά βιογραφικά στοιχεία μέχρι και για το φαγητό που σερβίρει η διοργάνωση στο συγκεκριμένο χώρο. Ο μορφασμός που πήρε όταν δοκίμασε ένα gourmet ορεκτικό τα είπε όλα. Είναι ένας απλός άνθρωπος και χαρακτήρισε αυτή τη προσπάθεια δημιουργίας περίπλοκου φαγητού αψυχολόγητη!

Στη συνέντευξη ο Waititi μίλησε για τη ταινία του και παραδέχτηκε ότι απευθύνεται σε ένα «καμένο» κοινό εννοώντας πως το χιούμορ του δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του κόσμου όπως κάνει μια ταινία του Adam Sandler. Χαρακτήριζε αυτές τις κωμωδίες σαν ένα κομμάτι κέικ που τη στιγμή που το τρως είναι ευχάριστο άλλα δεν μπορεί να σε χορτάσει. Παρότι κοροϊδεύει μέσα από τη νέα του ταινία τη τελευταία μόδα που έχει δημιουργηθεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, λέει πως πάντα του άρεσε το μυστήριο γύρω από τους βρικόλακες και ξεχωρίζει το “The Lost Boys” από τα έργα με αυτή τη θεματολογία.

Ο απολαυστικός δημιουργός, σκηνοθέτης και ηθοποιός ανέφερε ότι ετοιμάζει και άλλη κωμωδία που θα έχουμε ευκαιρία να την απολαύσουμε πολύ σύντομα, όπως και ολοκληρωμένη την συνέντευξη!! 

Ελίζα Χριστοδουλίδη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Suncoast

Suncoast

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Η 17χρονη Ντόρις έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της παιδικής κι εφηβικής της ηλικίας...
22 ώρες
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos