Βerlinale 17 - Κατρίν Ντενέβ: "Πλέον διαλέγω τον σκηνοθέτη, παρά τον ρόλο"

berlinale 2017 deneuve
Δημοσίευση: 15 Φεβ. 2017, 12:44
Συντάκτης:

Εκθαμβωτική όπως πάντα η Catherine Deneuve στη συνέντευξη Τύπου της καινούριας της ταινίας Sage Femme (Midwife), όπου υποδύεται μια παλιά ερωμένη του πατέρα της πρωταγωνίστριας, μαμής Claire (Catherine Frot), που επανέρχεται στη ζωή της σχεδόν 40 χρόνια αργότερα για να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους.

Η 73χρονη Deneuve δήλωσε ότι μπορούσε να κατανοήσει το χαρακτήρα που υποδυόταν, μια γυναίκα που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία της, αλλά δε θεωρεί ότι της μοιάζει, «το οποίο ήταν και το πιο ενδιαφέρον, γιατί πραγματικά ένιωσα ότι υποδύομαι ένα ρόλο, αν και υπάρχει πάντα κάτι δικό μας μέσα σε κάθε ρόλο που παίζουμε». Όσον αφορά τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει τους ρόλους της μετά από 50 χρόνια καριέρας: «περισσότερο από όλα διαλέγω την ταινία και το σκηνοθέτη παρά το ρόλο».

Το Midwife ήταν η πρώτη συνύπαρξη των δύο καταξιωμένων Γαλλίδων ηθοποιών στη μεγάλη οθόνη, κάτι το οποίο, όπως είπε η Deneuve, «λειτούργησε υπέρ της ταινίας, γιατί όπως και οι ηρωίδες στην ταινία, δεν υπήρχε ήδη οικειότητα και έπρεπε να ανακαλύψουμε η μία την άλλη από την αρχή». Τη σχέση μεταξύ των δύο γυναικών στην ταινία χαρακτήρισε η Deneuve ως «λίγο διαφορετική από σχέση μητέρας – κόρης, στην αρχή η Claire είναι διστακτική απέναντί στην Beatrice λόγω όσων είχαν γίνει στο παρελθόν (no spoilers!) αλλά στη συνέχεια τη συνεπαίρνει και αυτήν η γοητευτική της προσωπικότητα».

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Michael Provost περιέγραψε αντιθέτως τη σχέση μεταξύ τους ως μητέρας κόρης, αφού «η Claire αισθανόταν την Beatrice ως μητέρα της από την εφηβεία και στη ζωή πολύ συχνά έχουμε πατρικές ή μητρικές φιγούρες διαφορετικές από τους γονείς μας», προσθέτοντας και οτι «ο τρόπος που οι δύο γυναίκες άφησαν τις άμυνές τους, αλληλεπίδρασαν και άνθισαν μέσα από τους ρόλους τους ήταν κάτι μυστηριώδες και μαγικό, και εγώ πιστεύω στα θαύματα». Μάλιστα, δήλωσε ότι έγραψε το σενάριο έχοντας στο μυαλό του τις συγκεκριμένες ηθοποιούς και αισθάνεται ευγνώμων που μπορούσε να έχει απόλυτο έλεγχο στις επιλογές του casting, αλλά και ότι η Γαλλία είναι τυχερή που έχει κρατική υποστήριξη και χρηματοδότηση στις ταινίες της -σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες- και μπορούν ακόμα να γίνονται πολύ καλές ταινίες.

Για τη δυσκολία του να υποδυθεί τη μαμή, η Catherine Frot δήλωσε ότι «έχω περάσει από διάφορα επαγγέλματα στους ρόλους που έχω υποδυθεί, όμως αυτό της μαμής απαιτούσε τη μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά ήταν και αυτό που με άγγιξε και με συγκίνησε περισσότερο. Και πλέον μπορώ να βοηθήσω σε οποιαδήποτε γέννα (με το σκηνοθέτη να προσθέτει «και εγώ το ίδιο!»)».

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Δημοσίευση: 15 Φεβ. 2017, 12:44
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Above Suspicion

Above Suspicion

Ένας πράκτορας του FBI, σε μια μικρή πόλη στο Κεντάκι, προσπαθεί να αναδυθεί επαγγελματικά...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870