Ο Φάρος

"Πως το Facebook μας βοήθησε να καταλάβουμε το Τζιχάντ"

Δημοσίευση: 16 Φεβ. 2019, 20:44
Συντάκτης:

Ο Αντρέ Τεσινέ δεν πτοείται από την ηλικία του όσο χρόνια και αν περάσουν. Το 2016 που συμμετείχε και πάλι στην Berlinale με το “Being 17” ήταν ήδη στα 70 του και φέτος επιστρέφει με ένα οικογενειακό δράμα στην Γαλλία με λαμπρή πρωταγωνίστρια την επίσης πολύ έμπειρη Κατρίν Ντενέβ. Στο “A Farewell to the Night” η Μύριελ έρχεται αντιμέτωπη με την αλλαξοπιστία του εγγονού της και την απόφαση του να συμμετάσχει στο Τζιχάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗO Φάρος, 30 Ιανουαρίου στους κινηματογραφους

Eδώ η άποψή μας για το φιλμ.

Η Ντενέβ στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την προβολή της ταινίας σημείωσε αναφορικά με τον ρόλο ότι «Πρόκειται για έναν χαρακτήρα έξυπνο και συμπονετικό. Έχει υπομονή γι’ αυτό και προσπαθεί να κατανοήσει τις πράξεις του εγγονού της προτού αναμειχθεί στα σχέδιά του. Και αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι τελικά. Να ακούμε περισσότερο». Στη συνέχεια εξήγησε ότι η υπομονή δεν είναι κάτι που μας έρχεται ξαφνικά: «Χρειάζεται εμπειρία και χρόνια, όπως και διατήρηση καλών σχέσεων με τους άλλους για να αποκτήσεις υπομονή στην ζωή σου».

Όσο για τον σκηνοθέτη, ο κύριος Τεσινέ ήθελε να δείξει με την ταινία του ότι η θρησκεία δεν είναι παιχνίδι : «Προσπάθησα να καταλάβω τι συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Πώς υποκινούνται από κανόνες και θυσιάζονται για αυτούς μέχρι που η θρησκεία έχει απορροφήσει όλη τη ζωή τους».

Σημαντικός παράγοντας δε για την έξαρση του Ισλάμ και στον οποίο αποδίδει ευθύνες ο σκηνοθέτης είναι το Internet:

«Είναι απαραίτητο πλέον σε όλους όμως έχει χαθεί πια η πολιτική αυτονομία του καθενός». Ωστόσο, για το “A Farewell to the Night” η παραγωγός μαζί με τον σκηνοθέτη εκμυστηρεύτηκαν ότι χρησιμοποίησαν το Facebook και συγκεκριμένα προφίλ ανθρώπων που έχουν πολεμήσει για το Τζιχάντ για έμπνευση.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wildlife

Wildlife

Σύνοψη:  Η ζωή ενός εφήβου στη Μοντάνα των '60s αναστατώνεται όταν βλέπει τον κατ’...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
31803
Odeon
28100
Odeon
11500
Odeon
10900
Feelgood
9141