Η PJ Harvey στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Δημοσίευση: 19 Δεκ. 2018, 12:54
Συντάκτης:

Η PJ Harvey κρατά μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, για αυτό και εμείς κάθε φορά τρέχαμε να ακούσουμε τον καινούργιο της δίσκο. Τον Απρίλιο του 2016 η Harvey κυκλοφόρησε τον νέο της δίσκο με τίτλο “The Hope Six Demolition Project,” το οποίο κάνει ξεκάθαρη νύξη στο πρόγραμμα HOPE VI, ένα πρόγραμμα από την πολιτική σκηνή της Αμερικής, το οποίο αποβλέπει στην αναζοωγονήση των πιο φτωχών και υποβαθμισμένων περιοχών. Η Harvey εμπνεύστηκε τον δίσκο, αλλά και το κομμάτι “The Community of Hope,” από το ταξίδι της στη Ουάσινγκτον της Αμερικής.  

Η Harvey όμως δεν σταματά εκεί, αφού σε λίγους μήνες πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του Ιρλανδού Seamus Murphy, ο οποίος συχνά συνεργάζεται μαζί της. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο “A Dog Called Money” θα ακολουθεί την δημιουργία του δίσκου της “The Hope Six Demolition Project” και θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Βερολίνου τον Φεβρουάριο του 2019. Όπως αναφέρει και το επίσημο website της Harvey, το "A Dog Called Money" είναι η νέα ταινία του Seamus Murphy και πρόκειται για το προσωπικό ταξίδι της έμπνευσης, της συγγραφής και της ηχογράφησης του The Hope Six Demolition Project». Στο ντοκιμαντέρ θα δούμε την Harvey στο στούντιο ηχογράφησής της στο Λονδίνο αλλά και μαζί με τον Murphy στα ταξίδια της στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο, και στην Ουάσινγκτον.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Murphy «η Polly και εγώ εμπιστεύομαστε ο ένας τον άλλον, τόσο έτσι ώστε να ταξιδέψει μαζί μου στο Αφγανιστάν και σε άλλες περιοχές, και τόσο έτσι ώστε να πιστέψω εγώ ότι όταν γυρίσει από τα ταξίδια της θα φέρει πίσω μαγεία. Με προσκάλεσε η ίδια να καταγράψω κάθε στιγμή της ηχογράφησης των τραγουδιών που έφερε πίσω μαζί της. Το ντοκιμαντέρ είναι η ατομική και συλλογική απάντηση των εμπειριών που αντιμετωπίσαμε».

Το 69ο Φεστιβάλ του Βερολίνου θα διεξαχθεί 7-17 Φεβρουαρίου 2019, το MOVE IT θα βρεθεί εκεί με την πολυπληθέστερη αποστολή για ελληνικό μέσο και θα σας μεταφέρει για 9η συνεχή χρονιά όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις αίθουσες της αγαπημένης μας ευρωπαϊκής πόλης, στο ειδικά διαμορφωμένο section μας.

Δημοσίευση: 19 Δεκ. 2018, 12:54
Συντάκτης:
ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ίαν ΜακΚέλεν και Έλεν Μίρεν για πρώτη φορά μαζί

Ποιος να το πίστευε ότι ο Ίαν ΜακΚέλεν και η Έλεν Μίρεν δεν έχουν...
4 λεπτά

Το "Βreaking Bad" γίνεται ταινία!

Οι πληροφορίες που καταφθάνουν δεν είναι 100% επιβεβαιωμένες αλλά όλα δείχνουν πως το "Βreaking...
22 ώρες

"Gentleman Jack" season 1: Ηλεκτρισμένο και δυναμικό

Σύνοψη: Το 1832 στο Χάλιφαξ του δυτικού Γιορκσάιρ η Anne Lister, μια βρετανίδα γαιοκτήμονας,...
23 ώρες